Snart blir bompasseringen billigere

Profesjonalisering av bompengeselskapene skal gjøre dine passeringer billigere.

LEGGER OM: Samferdselsdepertementet legger nå om strukturen på landets bompengeselskap for å profesjonalisere driften. Foto: Colourbox.com
LEGGER OM: Samferdselsdepertementet legger nå om strukturen på landets bompengeselskap for å profesjonalisere driften. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter mye bråk rundt lovnadene om billigere bomringer fra regjeringen, ser det nå ut til at vi kan gå billigere veier i møte.

Tidligere i år gikk samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ut og fortalte at regjeringen arbeidet for å redusere bompengebelastningen for folk og næringsliv.

Nå ser det ut til at dette er i ferd med å skje.

Hvor mye det vil utgjøre i besparelser for hver enkelt bilist, vil derimot Ketil Solvik-Olsen ikke gi noen spådommer om.

Profesjonaliserer bompengeselskapene

I første omgang gjelder det en administrativ omlegging, som igjen skal skape ringvirkninger for bilistene.

- En omlegging fra dagens 50-60 bompengeselskaper til fem regionale bompengeselskaper legger til rette for økt profesjonalitet i bompengesektoren, både når det gjelder finansforvaltning og innkjøp av tjenester og utstyr, forteller samferdselsministeren.

Dermed skal bompengene i mye større grad kunne gå direkte til utbygging av infrastruktur for veg- og kollektivtransport.

- Omleggingen vil også gjøre hverdagen enklere for bilistene, da du slipper bunker med regninger fra flere forskjellige selskaper, sier samferdselsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer