Bompenger

Snart blir det dyrere

Så mye øker prisen.

DYRERE: Snart blir det dyrere å passere disse. Foto: Geir Olsen / NTB
DYRERE: Snart blir det dyrere å passere disse. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at bomringene i Oslo blir dyrere, og at dette vil tre i kraft fra og med 1. september i år.

- Osloringen og Indre ring har innkreving i begge retninger. På Bygrensen er det kun innkreving i retning inn mot Oslo. Tidligere har taksten i indre ring vært lavere enn i de to andre ringene. Fra 1. september blir takstene like i alle de tre ringene.

Det opplyser Fjellinjen på sine nettsider.

Økningen er ment til å finansiere kollektivprosjektene i hovedstaden, deriblant Fornebubanen.

Neste økning i bompengene vil skje fra og med 1. januar 2024, skriver Romerikes Blad.

PUNKTERING: Før du begir deg ut på bilferien er det et par ting du bør sørge for at du har i bagasjerommet. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Slik blir økningen for de vanligste kjøretøytypene ifølge Fjellinjen:

Dieselbil:

På Bygrensen og i Osloringen økes takstene med 6 kroner per passering i og utenfor rushtid. I indre ring økes takstene med 12 kroner per passering utenfor rushtid og 13 kroner per passering i rushtid.

Elbiler/Nullutslipp:

På Bygrensen og i Osloringen økes takstene med 6 kroner per passering i rushtiden og 8 kroner per passering utenfor rushtid. I indre ring økes takstene med 9 kroner per passering utenfor rushtid og 8 kroner per passering i rushtid.

Bensinbil og ladbar hybrid:

På Bygrensen og i Osloringen økes takstene med 6 kroner per passering i og utenfor rushtid. I indre ring økes takstene med 10 kroner per passering utenfor rushtid og 12 kroner per passering i rushtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer