Trafikkdata for bil og sykkel

Snart får du tilgang til Vegvesenets «skattkiste»

Gir deg full oversikt over kjørende og syklende.

SE TALLENE DER DU BOR: Slik ser kartet hvor du snart kan sjekke antall trafikkanter i ditt nærområde. Foto: skjermdump.
SE TALLENE DER DU BOR: Slik ser kartet hvor du snart kan sjekke antall trafikkanter i ditt nærområde. Foto: skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 30. november åpner Statens vegvesen sin nye trafikkdataportal, som gir muligheter for å sjekke hvor mange som sykler eller kjører i et bestemt område.

Den offisielle åpningen av trafikkdatasiden skjedde under Teknologidagene i Trondheim i går, skriver Vegnett. Dette markerer et stort skritt nærmere Vegvesenets mål om å tilby trafikkdata av kvalitet, som også er lett tilgjengelig.

Les også: Google kan også fortelle deg hvor tett trafikken er, men hvordan?

Disse dataene kan du finne

Vegvesenet omtaler trafikkdataportalen som ei «skattkiste»: Dataene gir nemlig grunnlag for planlegging og dimensjonering av vei, drift og vedlikehold. I tillegg er dette en nyttig kilde for politiet, SSB, fylkeskommuner, kommuner, forskningsmiljø, media og privat næringsliv.

Nå åpnes altså skattekisten snart for alle interesserte.

I første omgang vil portalen kun inneholde trafikkmengde per time og månedsdøgntrafikk for kjøretøy og sykkel, men i løpet av året vil Vegvesenet også gi tilgang på data om gjennomsnittsfart, kjøretøytype og årsdøgntrafikk.

Statens vegvesen vil også dele trafikkdata via et offentlig datauthentingsgrensesnitt, også kalt API.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer