Førerkort

Snart kan du bestille oppkjøring selv

Men det er fortsatt lang ventetid.

LANG VENTETID: På grunn av pandemien, er det flere enn før som vil skaffe seg førerkort, ifølge Statens Vegvesen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
LANG VENTETID: På grunn av pandemien, er det flere enn før som vil skaffe seg førerkort, ifølge Statens Vegvesen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Fra mandag 4. oktober er det mulig å bestille time til oppkjøring selv. Det skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

I tillegg utvides bestillingstiden med seks uker.

- Som en midlertidig ordning utvider vi nå bestillingstiden fra 10 til 16 uker for oppkjøring i førerkort klasse B. Dette høres vel ikke umiddelbart ut som en forbedring, men dette gir oss fleksibilitet til å kunne koble kandidater og ledige timer over lengre tid. I en overgangsperiode oppnår vi å få litt å gå på - hvis noe uforutsett skulle skje i løpet av 4-månedersperioden. Med disse endringene håper vi gradvis å kunne ta ned ventetiden på oppkjøring, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

Men det vil fortsatt være lang ventetid for å få førerkortet. Hittil i 2021 har det vært 15 prosent økning i antall oppkjøringer, sammenlignet med normalåret 2019.

- Økningen skyldes at det har vært mange flere som har ønsket å ta førerkort enn tidligere. Det er mye å lære av en så spesiell situasjon som vi har hatt de siste 18 månedene. Blant annet har vi lært at det ikke er pandemien som er største utfordringen, men en utilsiktet konsekvens av pandemien ved at mange i de største byene ser seg tjent med å ha førerkort som alternativ til kollektivtilbudet. Til tross for utfordringer og begrensninger pandemien har gitt oss, har vi klart å øke antall gjennomførte prøver, sier Børstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.