Snart kan du fly - uten en eneste flytime

I hvert fall hvis droneprodusenten Ehang får det som de vil.

HAR DU SETT PÅ MAKAN: Ehang 184 kan fly deg trygt fra A til B uten at du behøver å gjøre annet enn å trykke på et kart, hevder utvikleren Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HAR DU SETT PÅ MAKAN: Ehang 184 kan fly deg trygt fra A til B uten at du behøver å gjøre annet enn å trykke på et kart, hevder utvikleren Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Det er mye snakk om selvkjørende biler for tiden, men hva sier du til en selvflyvende drone - med deg inni? Det er i hvert fall hva den kinesiske droneprodusenten Ehang påstår at de har klart å bygge.

Hva i alle dager ..?

Jeg står ved en av de aller best besøkte standene under årets CES-messe og betrakter en farkost som ser ut som en krysning mellom et helikopter, mikrofly og tivoliattraksjon.

På hver av de fire armene sitter det to rotorblader på hver sin elektriske motor, totalt åtte motorer, altså.

I midten sitter førerhuset, med plass til én person. Eller førerhus og førerhus, denne farkosten trenger ingen fører. Den kjører nemlig helt av seg selv. Alt du behøver å gjøre er å velge ønsket destinasjon på et kart på det fastmonterte nettbrettet i fronten og trykke «Take off».

I neste øyeblikk starter motorene, løfter farkosten opp i lufta og tar deg trygt frem til destinasjonen i en fart på inntil 100 km i timen.

- Dette høres da ut som en veldig fjern framtidsdrøm?

- Det gjør det kanskje, men dronen er ferdig utviklet og fungerer som bare det. Ehang har jobbet med den i et par år. Vi hadde håpet å kunne demonstrere den på en golfbane her i Las Vegas under messa, men luftfartsreglene er «helt crazy» her i Las Vegas, sier Nicholas Shepherd til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer