Flyvende biler

Snart kan du fly over bilkøen

Drømmen om å fly over stressende bilkøer kan være nærmere virkelighet enn du tror.

FLY ELLER BIL: Geely, som eier Volvo, har kjøpt Terrafugia, og allerede nå kan du reservere en slik flybil for 80.000 kroner. Foto Terrafugia
FLY ELLER BIL: Geely, som eier Volvo, har kjøpt Terrafugia, og allerede nå kan du reservere en slik flybil for 80.000 kroner. Foto Terrafugia Vis mer
Publisert

Hva med å ta plass i en flyvende bil i 2019? Eller en elektrisk, selvflyvende taxi-drone i 2020?

I 2013 skrev Dagbladet om at den flyvende bilen skulle være klar for markedet innen et par år - det skjedde ikke.

I minst 30-40 år har det vært gjort forsøk med flyvende biler, som skulle ta deg køfritt fram over by og land. I Norge har fly-entusiast og elektronikkforhandler Fritjof Arngren vært investor, og pådriver og hatt europeisk rettighet til et luftfartøy kalt Hooverpod.

Felles for alle forsøk på flyvende biler er imidlertid at de ikke har tatt av kommersielt. Nå har flere store selskaper som Audi, Airbus, Volvo-eier Geely, Daimler og Uber startet kappløpet om å bli først med droner og fly som tar deg over stillestående bytrafikken på rekordtid.

Mange penger investeres, mens prototyper bygges og testflys. Byer som Mexico, Singapore, Ingolstadt og Los Angeles er plukket ut som testområder.

Prototype kommer i år

I Tyskland har flyprodusent Airbus inngått samarbeid med bilprodusenten Audi og Italdesign om å utvikle «Pop.Up», en elektrisk, selvflyvende drone og en toseters elektrisk bil, som enkelt kan kobles sammen. Tanken er at bilføreren via smarttelefon kan bestille en drone som kommer og løfter bilen fra veien og transporterer den dit du skal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer