VW I.D. - Norges mest solgte bil 2020?

Snart kan du reserve VWs nye elbil

Neste år skal dette bli den mest solgte bilen i Norge, foventer Volkswagen. Om halvannen måned åpner den norske importøren for reservasjon av elektriske VW I.D.

UTEN VENTETID: – Interessen for I.D. er svært stor i Norge, men fabrikken lover stor produksjon og at alle biler som bygges de første fem månedene skal gå til de som har reservert bil, sier Harald Eibak, som er sjef for VW i Norge. Foto: Rune Korsvoll
UTEN VENTETID: – Interessen for I.D. er svært stor i Norge, men fabrikken lover stor produksjon og at alle biler som bygges de første fem månedene skal gå til de som har reservert bil, sier Harald Eibak, som er sjef for VW i Norge. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan bekrefte at vi åpner for å reservere I.D. fra 8. mai. Flere andre land i verden gjør det samme, forteller informasjonssjef Anita Svanes hos den norske VW-importøren Møller Mobility Group til Dinside.

Utvendig er I.D. omtrent like stor som en VW Golf, men innvendig har den plass som i en VW Passat. Borte er bensintank, girkasse, eksosanlegg og bensinmotoren som finnes på tradisjonelle biler.

10.000,-?

Alt er erstattet med en kompakt elektrisk motor - og batteriet, som er en del av bunnen i bilen. Det gir den gode plassen.

Hva du må betale for å reserve en bil, vil VW ennå ikke si noe om, men en vanlig sum hos andre importører har vært rundt 10.000 kroner.

- Vi vet at interessen for bilen ute hos de norske forhandlerne har vært massiv. Det er allerede rundt 18.000 personer som står på liste for å få nærmere informasjon om hva som skjer rundt I.D., men det er altså først i mai det blir mulig å reservere bil, sier Svanes

Blir Norge mest solgte bil?

Harald Eibak, som er sjef for den norske VW-importøren, har stor tro på at I.D. kommer til å bli den mest solgte bilen i Norge allerede neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer