Volvo XC40 blir helelektrisk:

Snart kan du reservere Volvos første elbil - til en pris som overrasker

Om et år er det klart for den første rene elbilen fra Volvo. Den bygges på dagens XC40 og får en pris som overrasker.

FØRSTE ELBIL: En batteri-utgave av XC40 blir den første elbilen fra Volvo. Bilen er klar om et år. Litt før det kommer denne ladbare hybridutgaven til Norge. Foto: Volvo
FØRSTE ELBIL: En batteri-utgave av XC40 blir den første elbilen fra Volvo. Bilen er klar om et år. Litt før det kommer denne ladbare hybridutgaven til Norge. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Volvo har som mål at halvparten av alle bilene fabrikken selger i 2025 skal være rene elbiler. Det kan bety så mange som 700.000 elektriske biler i året.

Resten skal være hybridbiler, der en bensinmotor kombineres med en elektrisk motor. Diesel vil forsvinne. Allerede neste år skal alle Volvos modeller være tilgjengelig enten som hybrid, ladbar hybrid eller ren elektrisk.

- Norge viktig for Volvo

Nylig var konsernets Europa-, Midt-Østen- og Afrika-sjef Lex Kerssemakers på Norges-besøk for å se nærmere på det norske elbil-eventyret. Han er også høyre hånd til Volvos øverste sjef, administerende direktør Håkan Samuelsson.

Dinside fikk en time sammen med en imponert Kerssemakers.

- Jag har selvfølgelig hørt mye om hvordan Norge har tatt en ledende rolle i verden, når det gjelder innføringen av elektrisk biler. Likevel er det spennende å komme hit og se det med egne øyne, forteller han entusiastisk.

- Da jeg sto på rødt lys, på vei fra hotellet klokken åtte i dag tidlig, så jeg at fem av 20 biler var elektriske. Ikke i noen andre land kan du oppleve noe tilsvarende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer