E-roaming

Snart kan lading bli enklere

Slutt på at du må ha et dusin ladeapper på telefonen.

ÉN APP: EU er i ferd med å vedta såkalt e-roaming i EU/EØS, som betyr at man ikke lenger vil trenge én ladeapp per operatør. Foto: NAF
ÉN APP: EU er i ferd med å vedta såkalt e-roaming i EU/EØS, som betyr at man ikke lenger vil trenge én ladeapp per operatør. Foto: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du tar med deg telefonen din til et annet EU-land, kan du bruke den som hjemme – i framtida vil prinsippet også gjelde lading av elbil.

Det er NAF som nå melder om at EU i oktober vil vedta såkalt e-roaming, altså at du innenfor EU/EØS skal kunne lade på alle ladestasjoner med appen du selv foretrekker, i stedet for at du må laste ned én app per ladeaktør slik tilfellet for mange er i dag.

– Dette er et stort gjennomslag for mer forbrukervennlig lading. Norge bør nå gå foran på åpen hurtiglading og innføre dette allerede fra neste år, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF, i en pressemelding.

Seinest 2027

Dermed vil du i framtida ikke trenge mer enn én ladeapp installert på telefonen. Mange elbilister vet godt at man trenger en drøss av apper selv om man aldri passerer Norges grenser.

EU-vedtaket, som etter planen skal vedtas av EUs transportkomité allerede 3. oktober, vil kreve at dette innføres seinest i 2027, men NAF ønsker svært gjerne å se at de norske ladeoperatørene gjør de nødvendige endringene langt før den tid.

– Norge er et ledende land for elbiler i Europa, og vi er et av de landene som er teknologisk lengst framme. Derfor bør Norge gå foran på e-roaming. Regjeringen bør kreve e-roaming fra ladeoperatørene allerede i 2023, sier Braadland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer