Snart kommer Mercedes B-klasse Electric Drive

Mercedes med fullelektrisk folkemodell, og motoren er fra Tesla.

USA-LANSERT: USA er første nasjon ut for elektrisk B-Klasse. Vi forventer ikke å se den her i landet før til neste år. Foto: MERCEDES_BENZ
USA-LANSERT: USA er første nasjon ut for elektrisk B-Klasse. Vi forventer ikke å se den her i landet før til neste år. Foto: MERCEDES_BENZ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens BMW har valgt en helt ny måte å bygge bil på, velger Mercedes mer tradisjonelt med sin elbilsatsning.

Les mer om BMW i3 og i8.

Vi har allerede sett millionærenes leketøy SLS AMG Electric Drive. Den baseres på en eksisterende bil, men til tross for avgiftsfritak, vrimler det ikke av dem i Norge. Prisen på 2.850.000 kroner kan ha noe med det å gjøre...

Da kommer vi nok til å se desto fler av B-klasse Electric Drive. Den skal først og fremst krige mot femseterne VW e-Golf og Nissan Leaf, men Mercedes ønsker naturligvis også å slå erkefiende BMW i3.

Bilen blir lansert i USA i disse dager. Den norske importøren har ingen informasjon utover den som per i dag finnes på nettet, men har fått antydet at bilen kommer til Norge i begynnelsen av 2015.

I USA har de markert i3 som hovedkonkurrent, og B-klasse Electric Drive prises tett opp til denne, 41 450 dollar. Det vil i så fall si en pris under 300.000 kroner i Norge også.

Så godt liker vi vanlig B-klasse.

Tesla-motor

Daimler har eierinteresser i Tesla, og det er nettopp disse som har utviklet den elektriske motoren i bilen. Den yter mer enn det som ble annonsert i fjor, nemlig 177 hestekrefter og dreiemomentet oppgis til 340 newtonmeter. Dreiemomentet er selvsagt tilgjengelig fra første omdreining, og bilen vil, som de fleste elbiler, være kvikk ut av lyskryssene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer