Snart kommer mikro-Hummeren

Akkurat som Defender og Jeep har også Hummer sine røtter i krig og elendighet. Likevel ser ikke det ut til å legge noen demper på salget av røffe terrengbiler, snarere tvert i mot.

Publisert
Sist oppdatert

Hummer startet historien med H1, som er en ren krigsbil med skilt. Utstrakt TV-dekning av denne bilens bravader i krig medførte enorm etterspørsel etter sivile utgaver. Dermed ble fallskjermer, maskingeværer og lignende tatt vekk og vips var en salgssuksess i gang. I ettertid har den mer spiselige Hummer H2 gjort det bra i salgsstatistikken hjemme. Hummer H1 ble levert med en 6,5-liters turbodiesel som motorisering. I Hummer H2 ble det satt inn en 6-liters V8 bensinmotor.

H3

Ryktene forteller at en enda mindre Hummer er på vei. Den vil hete H3 og er ikke en gang utstyrt med V8-motor. Den skal være utstyrt med en 4,2-liters rekkesekser på rundt 270 hestkrefter. Det vil i så fall være omtrent den samme motoren som vi har kjørt i Chevrolet Trailblazer.

Hummer er en kostbar bil og det har nok vært et poeng å få prisen på bilen ned. I USA koster en H1 rett over 100.000 dollar, noe som er veldig dyrt. En H2 ligger på rundt 50.000 dollar, mens ryktene sier at en H3 ikke skal koste mer enn cirka 30.000 dollar. Hvis den ikke passer i et eller annet avgiftssmutthull vil den uansett bli veldig dyr her hjemme. Motorstørrelsen og vekten på bilen vil sørge for det. Det forventes at H3 er i Norge i begynnelsen av 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer