Tesla Model Y lanseres 14. mars

Snart kommer nok en Tesla-modell

Elon Musk inviterer til lansering 14. mars.

STØRRE ENN 3: SUV-en Model Y avdukes 14. mars og vil være tuftet på Tesla Model 3. Foto: Tesla
STØRRE ENN 3: SUV-en Model Y avdukes 14. mars og vil være tuftet på Tesla Model 3. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre Tesla-modellene som er tilgjengelige i dag blir snart til fire – 14. mars kommer Tesla til å avduke Model Y, som blir en SUV basert på Model 3-konstruksjonen, eller da en mindre utgave av Model X.

Dermed utgjør de fire modellene ordet «S3XY», som vi nekter å tro er tilfeldig.

Tidligere hadde selskapet også modellen Roadster, som vi for ti år siden kalte «en sensasjon på hjul».

10 prosent større, 10 prosent dyrere

Detaljene er det selvsagt ikke mange av før lanseringen, men Tesla-sjef Elon Musk har gitt noen hint på Twitter allerede:

Model Y blir altså tuftet på Model 3, men blir 10 prosent større og 10 prosent dyrere. Det skulle bety en prislapp på drøye 500.000 kroner her til lands. Musk oppgir også at den vil ha «litt» kortere rekkevidde enn Model 3 med samme batteripakke.

Tesla skal også ha testmodeller klare til arrangementet, som finner sted i Los Angeles, nærmeste bestemt Teslas «design studio».

Tre seterader?

Vi skrev om ryktene rundt Model Y rett før jul i fjor, og det kan være at Tesla klarer å klemme inn en tredje seterad i Model Y, som på Model X. Det betyr i så fall at bilen kan komme med seks eller sju seter.

Ifølge The Verge vil dog ikke Model Y arve falkevingedørene fra Model X, noe Musk tidligere har hintet om. Det kan på den andre siden bety at lasting på taket er innenfor rekkevidde.

Model Y spås å bli produsert i Teslas Gigafactory i Nevada i første omgang, der den nye fabrikken i Shanghai vil hjelpe til med å øke produksjonstakten når den står klar. Det forventes at storproduksjonen settes i gang i løpet av 2020.

Nye superladere denne uka

Ifølge Musk kommer Tesla nå også til å oppgradere ladestasjonene til støtte for 350 kW ladeeffekt, og den første stasjonen vil åpne allerede på onsdag, men hvor i verden er ikke blitt annonsert.

350 kW er på par med hurtigladerne fra Porsche og fra konstellasjonen BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen og Ford.

Teslas ladere leverer per i dag opptil 145 kW effekt per stolpe, der bilene kan håndtere inntil 120 kW. Vanlige hurtigladere her til lands ligger på rundt 50 kW ladeeffekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer