V60 og XC40 som ladbare hybridbiler

Snart kommer Volvo med «billig-hybrid»

Mange har ventet på billigere hybrid-modeller fra Volvo. Nå kommer de for fullt!

KRAFTPLUGG: XC40 kommer snart med en etterlengtet drivlinje. En tresylindret bensinmotor i kombinasjon en ladbar elmotor skal gjøre den enda mer attraktiv. Foto: Espen Stensrud
KRAFTPLUGG: XC40 kommer snart med en etterlengtet drivlinje. En tresylindret bensinmotor i kombinasjon en ladbar elmotor skal gjøre den enda mer attraktiv. Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har Volvo bare tilbudt den ladbare hybriden T8 i modellene XC60, S/V90 og XC90. Kraftpakka har levert over 400 hester, men har vært gunstig på grunn av avgiftsfordelene de ladbare hybridene har.

Men «billigere» ladbare modeller har glimret med sitt fravær.

Forrige V60-modell kom som ladbar diesel-hybrid. Men siden den nyeste utgaven Volvo V60 ble lansert med konvensjonelle bensin- og dieselmotorer, har vi ventet en stund på den ladbar varianten – T6 Twin Engine.

Samtidig har Volvo jobbet med sin første nye billighybrid, Volvo XC40 T5 Twin Engine.

- Ført ut er V60 T8 Twin Engine, som kommer til Norge i februar 2019. Bilen introduseres med en velutstyrt Inscription-pakke og veiledende pris på 644.900,-, sier PR- & Communications Manager Erik Trosby i Volvo Car Norway.

LADEHYBRID: Volvo V60 kommer endelig med motorer som vil gjøre den mer salgbar. Foto: Jamieson Pothecary
LADEHYBRID: Volvo V60 kommer endelig med motorer som vil gjøre den mer salgbar. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Bedre rekkevidde på strøm

LADER OPP: Volvos PR-sjef i Norge, Erik Trosby, kan love tre nye ladbare hybrider til neste år.
LADER OPP: Volvos PR-sjef i Norge, Erik Trosby, kan love tre nye ladbare hybrider til neste år. Vis mer

T8 Twin Engine får en bensinmotor på 303 hk/400 Nm, samt en elmotor som yter 87 hk. Forbruket etter den gamle NEDC-normen er 0,19-0,21 liter på mila, og et CO₂-utslipp på 44 g/km.

Den elektriske rekkevidden etter den strengere WLTP-normen er 41-46 km avhengig av utstyrsmodell/vekt. Det betyr at Volvo har trimmet ytelsen litt i forhold til T8 Twin Engine for å øke rekkevidden.

En billigere variant - V60 T6 Twin Enine - kommer etter sommeren 2019. Den vil få en bensinmotor på 253 hk/340 Nm, samt tilsvarende elmotor som i T8 med 87 hk.

Forbruket og elektrisk rekkevidde på T8 Twin Engine og T6 Twin Engine er helt likt.

Billig-hybrid i XC40

En annen stor nyhet er at Volvos minste SUV - XC40 - kommer med en såkalt billig-hybrid, som kan bli svært så avgiftsgunstig her hjemme på bjerget.

Modellen får forhjulsdrift og en tre-sylindret bensinmotor, i motsetning til de dyrere hybridene i modellprogrammet som har firehjulstrekk og firesylindret bensinmotor.

- XC40 T5 Twin Engine kommer mot slutten av 2019, men eksakt tidspunkt for salgsstart, data og øvrige detaljer for Norge er ikke avklart ennå, sier Trosby hos den norske Volvo-importøren.

Etterspørselen etter de nye Volvo-bilene har vært stor – spesielt i hjemlandet Sverige. Her opereres det nå med opptil 10 måneders leveringstid på enkelte modeller.

- Er dette noe som gjelder Norge, også?

- Nei. XC40-varianter med bensin- eller dieselmotor kan leveres fra slutten av første kvartal, T8 Twin Engine-bilene (V60) kort tid etter det. Her har vi kort leveringstid på bensin og diesel-variantene for øyeblikket. Når det gjelder leveringstider kan det riktignok endre seg, men dette er status nå, sier Trosby til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer