V60 og XC40 som ladbare hybridbiler

Snart kommer Volvo med «billig-hybrid»

Mange har ventet på billigere hybrid-modeller fra Volvo. Nå kommer de for fullt!

KRAFTPLUGG: XC40 kommer snart med en etterlengtet drivlinje. En tresylindret bensinmotor i kombinasjon en ladbar elmotor skal gjøre den enda mer attraktiv. Foto: Espen Stensrud
KRAFTPLUGG: XC40 kommer snart med en etterlengtet drivlinje. En tresylindret bensinmotor i kombinasjon en ladbar elmotor skal gjøre den enda mer attraktiv. Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har Volvo bare tilbudt den ladbare hybriden T8 i modellene XC60, S/V90 og XC90. Kraftpakka har levert over 400 hester, men har vært gunstig på grunn av avgiftsfordelene de ladbare hybridene har.

Men «billigere» ladbare modeller har glimret med sitt fravær.

Forrige V60-modell kom som ladbar diesel-hybrid. Men siden den nyeste utgaven Volvo V60 ble lansert med konvensjonelle bensin- og dieselmotorer, har vi ventet en stund på den ladbar varianten – T6 Twin Engine.

Samtidig har Volvo jobbet med sin første nye billighybrid, Volvo XC40 T5 Twin Engine.

- Ført ut er V60 T8 Twin Engine, som kommer til Norge i februar 2019. Bilen introduseres med en velutstyrt Inscription-pakke og veiledende pris på 644.900,-, sier PR- & Communications Manager Erik Trosby i Volvo Car Norway.

Bedre rekkevidde på strøm

T8 Twin Engine får en bensinmotor på 303 hk/400 Nm, samt en elmotor som yter 87 hk. Forbruket etter den gamle NEDC-normen er 0,19-0,21 liter på mila, og et CO₂-utslipp på 44 g/km.

Den elektriske rekkevidden etter den strengere WLTP-normen er 41-46 km avhengig av utstyrsmodell/vekt. Det betyr at Volvo har trimmet ytelsen litt i forhold til T8 Twin Engine for å øke rekkevidden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer