Volvo planlegger ny stor-SUV:

Snart kommer Volvo XC100!

Nå vil svenskene virkelig leke med de store. Blir dette en trussel for BMW og Mercedes?

I 100: Volvo har innsett at dagens modell XC90 (bildet) blir for snau for de største markedene. Derfor er de i ferd med tenke enda større... Foto: VOLVO
I 100: Volvo har innsett at dagens modell XC90 (bildet) blir for snau for de største markedene. Derfor er de i ferd med tenke enda større... Foto: VOLVO Vis mer
Publisert

Mercedes-Benz lanserte nylig sin nye GLS - tredje generasjon stor-SUV, som skal konkurrere med BMWs nye storhet, X7. Det har utløst en nærmest komisk krig, som vi skrev om tidligere denne uka.

Nå vil Volvo inn i denne gigant-kampen. Årsaken til det hele er de store markedene i Nord-Amerika og Kina - hvor det later til at en bil aldri kan bli stor nok.

Size is king

Og skal Volvo nå sitt mål om 800.000 solgte biler hvert år, fra 2020, må de bokstavelig talt tøffere inn i de store volum-markedene.

Da har Volvo innsett at XC90 blir for snau.

Allerede da XC90 ble lansert i sin tid, sa man at den var for liten, sammenlignet med konkurrentene. For:

  • Det er særlig amerikanere og kinesere som etterspør biler som kan frakte sju personer og en del bagasje, og da må bilen måle rundt 5,2 meter i lengden.

Ifølge svenske Expressen, som har lagd en illustrasjon av det nye konseptet, heter prosjektet V616, og mye tyder på at modellnavnet blir XC100 - en ny, komfortabel luksus-krysser som tar alt av barn, svigermødre, griller og det meste spesielt amerikanerne kan finne på å ta med på tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer