Omregistrere elbil:

Snart koster dette penger

Har du tenkt å kjøpe brukt elbil, bør du gjøre det senest på lørdag.

GRATIS: Snart er det slutt på å omregistrere brukte elbiler gratis. Foto: Fredrik Hagen/NTB
GRATIS: Snart er det slutt på å omregistrere brukte elbiler gratis. Foto: Fredrik Hagen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbiler har og har hatt mange fordeler, men med et rekordhøyt antall på norske veier, forsvinner disse litt etter litt.

Omregistrering

Fra før er det innført trafikkforsikringsavgift på elbiler, og snart må man også betale omregistreringsavgift på elbilene. For modeller som er fra 2019 eller nyere, er omregistreringsavgiften 1670 kroner. For eldre elbiler er avgiften 1009 kroner, har DinSide tidligere skrevet. Dette utgjør 25 prosent av kostnaden for å omregistrere en bensin/diesel-bil.

Denne endringen trer i kraft fra 1. mai. Altså nå på søndag.

Fra og med neste år er det også varslet moms på de dyreste elbilene (over 600 000 kroner).

Flere på kollektivt

Ytterligere innstramminger kan komme etter at samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har bedt Statens vegvesen om å se på tiltak for å få flere til å reise kollektivt. Dette meldte NTB nylig.

På kort sikt foreslår arbeidsgruppen blant annet å innføre nye billettkonsepter, noe som allerede er satt i gang enkelte steder.

Arbeidsgruppen råder også regjeringen til å se på mulighetene for holdningskampanjer, billigere kollektivbilletter, og å gjøre det dyrere og mindre fordelaktig med bruk av bil og elbil.

– Å redusere fordelene for bruk av elbil i og i nærheten av byområder, særlig i bomringer, i kollektivfelt og for parkering i byer. Slik får disse bilistene riktigere signaler om kostnadene ved bruk av veikapasitet, skriver arbeidsgruppen i et brev til departementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer