Snart må du flytte bilen

Rett over påske starter vårrengjøringen.

FØLG MED: Har du ikke flytta bilen innen rengjøringsmannskapet kommer, kan det koste deg dyrt. Når Foto: Cornelius Poppe/NTB
FØLG MED: Har du ikke flytta bilen innen rengjøringsmannskapet kommer, kan det koste deg dyrt. Når Foto: Cornelius Poppe/NTB Vis mer
Publisert

Det har vært en lang vinter med mye is og snø i hovedstaden. Mer enn 30 000 tonn med grus er strødd ut. Kun én gang tidligere har det blitt strødd ut like mye grus på en vinter.

Nå har imidlertid Oslo kommune har sendt ut tekstmelding til byens innbyggere om at de starter årets vårrengjøring rett over påske, tirsdag 11. april.

- Det er enormt mye logistikk rundt vårrengjøringen, men alle gater, fortau, gang- og sykkelveier vil bli rengjort før maskinene parkeres. Målet er å bli ferdig til 16. mai, men på grunn av den sene våren i år kan det bli på håret, sier Joakim Hjertum, seksjonssjef for veidrift i Bymiljøetaten.

24 timers varsel

Parkerer du langs offentlig vei i denne perioden, er det derfor ekstra viktig å følge med og flytte bilen i tide, påpeker Oslo kommune.

- Vi setter opp skilter i de gatene som skal rengjøres minimum 24 timer i forkant, skriver de i pressemeldingen.

Planene legges også ut på nett, men disse listene skal være veiledende.

- Dessverre opplever vi hvert eneste år at det blir forsinkelser, og at vi ikke rekker alle som planlagt. Det skyldes som oftest mange feilparkerte biler, som da enten må̊ flyttes på eller taues inn. Dette tar mye verdifull tid, og det er derfor vi er så opptatt av at folk nå må̊ følge med og flytte bilen i tide, sier seksjonssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.