Strekningsmåling:

Snart må du passe på her

Vegvesenet setter opp ny gjennomsnittsmåling.

GJENNOMSNITT: Her blir det gjennomsnittsmåling fra og med tirsdag 1. februar. Foto: Google Maps/skjermdump
GJENNOMSNITT: Her blir det gjennomsnittsmåling fra og med tirsdag 1. februar. Foto: Google Maps/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som bråbremser foran en fotoboks for så å trykke klampen i bånn rett etterpå? I så fall risikerer du å måtte punge ut på flere steder i Norge.

Per i dag er det 29 strekninger med gjennomsnittsmåling av fart, eller såkalt streknings-ATK, og snart kommer en til på listen.

Statens vegvesen opplyser i en pressemelding fredag at man aktiverer streknings-ATK i Bømlafjordtunnelen på E39 fra og med tirsdag 1. februar.

Tunnelen forbinder øya Føyno i Stord med fastlandet i Sveio kommune og er Norges tredje lengste undersjøiske veitunnel

- Med dette håper vi å få jevnere og mer riktig hastighet i tunnelene. I dag måler vi ofte høy fart gjennom tunnelen. Det betyr høy risiko for alvorlige ulykker, og det er det vi nå prøver å gjøre noe med, sier Guro Raanes i Statens vegvesen i meldingen.

Statens vegvesen har bygget om til strekningsmåling av fart i hele tunnelens lengde i begge retninger, slik at kontrollen også inkluderer tunnelmunningene.

Streknings-ATK har vist seg å ha god effekt i tunneler Bømlafjordtunnelen kan sammenlignes med, og det er et viktig verktøy i arbeidet med å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken i samsvar med nullvisjonen, ifølge vegvesenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer