Snart ny Jeep Cherokee

Fire typer firehjulsdrift, 9-trinns girkasse, provoserende design: Nye Jeep Cherokee vekker oppsikt!

TÅLMODIGHET: Etter vinter og vår kommer omsider nye Jeep Cherokee til Norge, med kraftfull dieselmotor og 9-trinns automat. Foto: Jeep
TÅLMODIGHET: Etter vinter og vår kommer omsider nye Jeep Cherokee til Norge, med kraftfull dieselmotor og 9-trinns automat. Foto: Jeep Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi må vente noen måneder til, men når den kommer vil det merkes! Hva vi snakker om? Helt nye Jeep Cherokee, som kommer i salg i juni 2014 og blant annet kan leveres med toliters dieselmotorer på 140 og 170 hestekrefter, kombinert med ni-trinns automatgirkasse.

I dag ble det dessuten kjent at den fikk maksimal uttelling i Euro NCAPs kollisjonstest, med fem stjerner.

Cherokee igjen

Jeep er for sin del et av de merkenavnene som har klart å bli en generisk term i seg selv - altså bli så å si synonymt med en type produkt. Da knytter det seg naturlig nok mye forventning til lanseringen av et nytt produkt fra merket og det var da også tilfellet i forkant av avdukingen av den helt nye Cherokee som fant sted på bilutstillingen i New York før sommeren.

Men hva fikk folk se? I hvert fall ikke den tradisjonelle, firkantede terrengbilen de fleste forbinder med Cherokee, men noe som forfra kan se ut som en stilstudie eller et designeksperiment. Men nei da: Dette er den ferdige produksjonsbilen - 2014-modell Jeep Cherokee.

Les også: Jeep i velte-krangel

Mer økonomisk

Nye Cherokee ble tidligere i år lansert i USA med to relativt moderate motorvalg, begge bensindrevne. Den ene er en 2,4-liters rekkefirer ("Tigershark MultiAir") som yter 186 hestekrefter og 232 newtonmeter. Den andre er en 3,6-liters V6 Pentastar-motor. Den er god for 274 hestekrefter og 325 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer