Snart ny Toyota-hybrid i Norge

Den norske Toyota-importøren lover at en helt ny hybridbil vil være på plass i Norge i løpet av det nærmeste året.

HVILKEN?: Toyota lover ny hybrid innen et år. Blir den basert på Avensis (bildet)? Eller har Toyota valgt å satse på Yaris, Auris, Corolla, Verso eller RAV4?
HVILKEN?: Toyota lover ny hybrid innen et år. Blir den basert på Avensis (bildet)? Eller har Toyota valgt å satse på Yaris, Auris, Corolla, Verso eller RAV4? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og vi snakker ikke om noen smal nisjemodell. Nei, Toyota lover tvert i mot at den nye hybridbilen vil være basert på en av dagens såkalte volummodeller. Riktignok ønsker den norske Toyota-importøren foreløpig ikke å avsløre hvilken volummodell vi snakker om. Men hvis vi tar utgangspunkt i termen "volummodell" så ligger det i kortene at det må dreie seg om Yaris, Auris, Corolla, Verso, Avensis eller RAV4.

Men Toyota har ikke tenkt å gi seg med det. Den japanske bilprodusenten er så overbevist om at hybridteknologi er den riktige veien mot reduserte CO2-utslipp, at de lover å lage hybridversjoner av samtlige volummodeller innen 2020.

Prius og Lexus

Dagens mest kjente hybridbil er selvsagt Toyota Prius, som kom allerede i 1997 og som i høst kommer i tredje versjon. Men selv om Prius nærmest har blitt synonymt med begrepet hybridbil, er den ikke alene. Toyota selger for eksempel en hybridversjon av Camry i USA. Og søstermerket Lexus tilbyr hybridene RX 400h (erstattes snart av RX450h), GS 450h og LS 600h.

Honda

Også Honda har vært aktive på hybridfronten og var tidlig ute med den spesielle Honda Insight, som ble introdusert i 1999. Denne ble i 2006 erstattet av andre generasjon Civic Hybrid. Og i år lanserte Honda andre generasjon Insight, som blant annet er i salg her i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer