Snart slutt for biler med manuelt gir

Det er kun en liten andel av nybiler som selges med manuelt gir i dag.

AUTOMATGIR OVERTAR: Kun 4,7 prosent av nybilene som ble registrert i 2019, var med manuelt gir, og hele 95,3 prosent var med automatgir. Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er det grunn til å tro at så godt som alle nye personbiler vil ha automatgir om noen år. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
AUTOMATGIR OVERTAR: Kun 4,7 prosent av nybilene som ble registrert i 2019, var med manuelt gir, og hele 95,3 prosent var med automatgir. Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er det grunn til å tro at så godt som alle nye personbiler vil ha automatgir om noen år. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart slutt for biler med manuelt gir. Nettavisen skriver at salget av biler med manuelt gir har stupt med over 80 prosent de siste fire åra.

Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), var det kun 4,7 prosent av de nybilregistreringene i 2019 som var biler med manuelt gir.

95,3 prosent av nybilene på norske veier i fjor, var biler med automatgir.

I 2015 var 26,7 prosent av nybilregistreringene biler med manuelt gir, og 73,3 prosent var biler med automatgir.

Dette går fram av tall som Dinside har fått fra OFV:

- Raskere enn antatt

Mikkel Friis, kommunikasjonssjef i OFV, sier til Dinside at økningen i salg av biler med automatgir har gått raskere enn mange hadde trodd for noen år tilbake.

- Det startet med de nye og mer effektive girkassene, som reduserte drivstofforbruket i forhold til tilsvarende bil med manuell girkasse. En annen og viktig grunn til den store økningen finner vi i salget av elbiler – som kun leveres med automatgir. Også den sterke økningen i salget av hybrider, der de aller fleste også har automatgir, har bidratt til denne utviklingen, selv om enkelte hybridmodeller også leveres med manuelt gir, sier Friis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer