Snart slutt for SLR

Kupeen har allerede gått ut av produksjon og neste år er det også stopp for roadsteren. Det betyr slutten for Mercedes’ nåværende ypperste prestisjebil.

Publisert
Sist oppdatert

SLR har vært dette årtiets kanskje største prestisjeprosjekt for Mercedes-Benz. Men det har ikke blitt den seiersgangen man nok hadde håpet på. Mottakelsen har nemlig vært noe lunken, både fra pressen og markedet, hovedsakelig på grunn av manglende karisma og sportslig fokus.

Halvparten av forventet salg

Salgsmålet på mellom 400 og 500 biler i året har man ikke klart å innfri. I 2006 solgte man bare 261 biler og heller ikke i fjor var man i stand til å skremme konkurrentene alt for mye med 275 solgte eksemplarer.

Neste år

Kupeen ble historie helt på tampen av fjoråret og roadsteren som kom på markedet for et drøyt halvår siden går ut i løpet av 2009, melder britiske Autocar. Dermed vil Mercedes mangle en skikkelig supersportsbil.

Erstatter

Men ryktemakerne er allerede i gang med å spekulere i Mercedes og McLarens neste prosjekter. Trolig vil man skille lag og utvikle hver sin bil, og McLaren på sin side kommer trolig til å gå for en midtmotorkonfigurasjon. Mercedes’ prosjekt vet vi mindre om, men det er mulig man kommer til å legge seg nærmere neste generasjon SL enn tilfellet er i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer