Snart slutt for SLR

Kupeen har allerede gått ut av produksjon og neste år er det også stopp for roadsteren. Det betyr slutten for Mercedes’ nåværende ypperste prestisjebil.

Publisert
Sist oppdatert
...ryktemakerne er allerede i gang med å spekulere i Mercedes' og McLarens neste prosjekter.


SLR har vært dette årtiets kanskje største prestisjeprosjekt for Mercedes-Benz. Men det har ikke blitt den seiersgangen man nok hadde håpet på. Mottakelsen har nemlig vært noe lunken, både fra pressen og markedet, hovedsakelig på grunn av manglende karisma og sportslig fokus.

Halvparten av forventet salg

SLR Roadster
SLR Roadster Vis mer

Snart slutt for SLR


  Salgsmålet på mellom 400 og 500 biler i året har man ikke klart å innfri. I 2006 solgte man bare 261 biler og heller ikke i fjor var man i stand til å skremme konkurrentene alt for mye med 275 solgte eksemplarer.

  Neste år

  Kupeen ble historie helt på tampen av fjoråret og roadsteren som kom på markedet for et drøyt halvår siden går ut i løpet av 2009, melder britiske Autocar. Dermed vil Mercedes mangle en skikkelig supersportsbil.

  Erstatter

  Vanlige SLR
  Vanlige SLR Vis mer


  Men ryktemakerne er allerede i gang med å spekulere i Mercedes og McLarens neste prosjekter. Trolig vil man skille lag og utvikle hver sin bil, og McLaren på sin side kommer trolig til å gå for en midtmotorkonfigurasjon. Mercedes’ prosjekt vet vi mindre om, men det er mulig man kommer til å legge seg nærmere neste generasjon SL enn tilfellet er i dag.

  Dagens SL har ennå minimum et par-tre år igjen, så noen SLR-erstatter er neppe på plass i løpet av det første.

 1. Prøvekjøring av SLR finner du her.
 2. Mer om SLR Roadster her.
 3. Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 4. Tester
 5. Nyheter
 6. Nybillanseringer
 7. Spionbilder
 8. Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer