Snart superbillig service i Sverige

Grunnet underfundige svenske regler, vil det i løpet av kort tid bli superbillig å gjennomføre bilservice og reparasjoner hos Søta bror.

Publisert
Sist oppdatert

Takket være lave svenske priser og en sterk kronekurs, er det allerede i dag mange kroner å spare på å utføre service og bilreparasjoner i Sverige. Og enda billigere vil det bli. For selv om svært få har vært klar over det, er det faktisk sant - nordmenn har krav på momsfritak hos svenske bilverksteder.

Må ut av EU

- Ja, slik er det. Hvis en vare bringes inn til Sverige med reparasjon som eneste hensikt, skal ikke denne tjenesten skattlegges av svenske myndigheter. Forutsetningen er at varen føres ut av Sverige og EU-området etter at reparasjonen er gjennomført, sier Bodil Persson, skattejurist i rettsenheten i det svenske Riksskatteverket.

Praktiseres ikke i dag

Fordi Norge ikke er medlem av EU, er altså nordmenn fritatt for å moms på svenske bilverksteder. Det er bare ett problem - svenske bilverksteder praktiserer ikke regelen. Med ett hederlig unntak er det nemlig ingen av verkstedene vi har snakket med som gir nordmenn 25 prosent rabatt. Hvorfor ikke?

Jo, enten fordi de rett og slett ikke kjenner til regelen, eller fordi de ikke har visst hvordan de skal klare å dokumentere at bilen virkelig forlater Sverige etter gjennomført reparasjon. De svenske verkstedene har derfor fryktet at momsfritaket ikke ville bli godkjent av skattemyndighetene og at de dermed ville bli pålagt å betale momsen fra egen lomme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer