Avregistrere bilen

Snart trenger du ikke levere skiltene

Fra og med 12. september trenger du ikke lenger levere inn skiltene på bilen når du skal avregistrere den.

SPARER DEG TO TURER: Fra høsten av trenger man ikke levere inn bilskiltene når kjøretøyet skal avregistreres. Det samme gjelder når kjøretøyet skal registreres igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SPARER DEG TO TURER: Fra høsten av trenger man ikke levere inn bilskiltene når kjøretøyet skal avregistreres. Det samme gjelder når kjøretøyet skal registreres igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til høsten lanserer Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Med den nye løsningen skal du kunne beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Det framfor et fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og leveres skiltene.

Mindre byråkrati

Dette vil i praksis spare hver enkelt for to turer til trafikkstasjonen, både for å levere og hente ut igjen når kjøretøyet igjen skal tas i bruk.

Ifølge Vegvesenet er det hvert år 200 000 som møter på trafikkstasjonen for å midlertidig avregistrere kjøretøyet sitt. Det er ofte eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere som skal sette bort kjøretøyet for sesongen.

Om disse slipper turen til trafikkstasjonen, vil det totalt spare dem, samfunnet og miljøet for 400 000 ekstra turer i året.

I dag må alle disse reise til en trafikkstasjon hvor de leverer inn skiltene. Når de igjen skal ta i bruk kjøretøyet til våren igjen, må de hente skiltene på den samme trafikkstasjonen. Det slipper de fra 12. september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer