Snart viser frontruta når du skal svinge og bremse

Sjekk dette nye interaktive head-up displayet!

SER FOR DEG: Det nye head-up displayet kommuniserer med andre sikkerhetssystemer i bilen, visualiserer andre biler i trafikken, og kan fortelle deg at bilen foran bremser før du selv oppdager det. Foto: CONTINENTAL
SER FOR DEG: Det nye head-up displayet kommuniserer med andre sikkerhetssystemer i bilen, visualiserer andre biler i trafikken, og kan fortelle deg at bilen foran bremser før du selv oppdager det. Foto: CONTINENTAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Continental har utviklet framtidens head-up-display. Med det de kaller ”utvidet virkelighet” vil frontruta kunne fortelle deg om andre biler på veien og når du skal deg bremse og svinge.

Augmented Reality Head-Up display, eller AR-HUD, er betegnelsen på det nye head-up displayet fra Continental.

Systemet som er planlagt å komme i 2017, vil gi virtuell informasjon til sjåførene og supplere utvendig visning av trafikkforholdene.

STOR TEST: TEST: Head-up-display til folket

Kommuniserer med andre biler

TESTES UT NÅ: Det nye head-up displayet er nå integrert i en demo-bil. Systemet skal komme på markedet i 2017. Foto: CONTINENTAL
TESTES UT NÅ: Det nye head-up displayet er nå integrert i en demo-bil. Systemet skal komme på markedet i 2017. Foto: CONTINENTAL Vis mer

Systemet har en rekke nyvinninger:

  • Head-up displayet kommuniserer med andre sikkerhetssystemer i bilen.
  • Bruker man Adaptiv Cruise Control, vil displayet visualisere andre biler i trafikken, og for eksempel oppdage andre biler på veien før du får øye på dem selv.
  • Systemet vil fortelle deg at bilen foran bremser før du selv oppdager det, og hjelpe deg til å velge det riktige sporvalget inn mot et kryss.

- I en verden som blir stadig mer kompleks, avlaster AR-HUD sjåføren med ny kvalitetsinformasjon i frontruta. Systemet vil hjelpe sjåføren med å forklare bedre det sjåføren faktisk ser. Dette systemet vil gjøre kjøreopplevelsen tryggere, mer komfortabel og mer økonomisk. Sjåføren vil motta viktig informasjon uten å måtte ta øynene bort fra veien, forteller Helmut Matschi, som er leder av interiørdivisjonen i Continental.

SE VIDEO: Land Rover viser "usynlig" panser

I prøvefasen

Det nye head-up displayet er nå i utviklingsfasen og er integrert i en demo-bil. Continental har lang erfaring med å lage head-up display for biler, og var de første som kom med et display i farger i 2003.

BMW var først av bilprodusentene med generell implementering av HUD i farger.

SE VIDEO AV SYSTEMET HER:

Med AR-HUD flytter man virtuell informasjon direkte til sjåførens synsfelt. Det blir full fargegrafikk med samme teknologi som brukes i avanserte kino-projektorer.

Den nye head-up displayet kan for eksempel hjelpe føreren ut av et uoversiktlig kjørefelt ved at systemet ser mer enn det sjåføren klarer.

INFO I RUTA: Systemet gir mer anvisninger enn hva vi har sett tidligere. Snart kan du få beskjed om både når du skal svinge og bremse. Foto: Continental
INFO I RUTA: Systemet gir mer anvisninger enn hva vi har sett tidligere. Snart kan du få beskjed om både når du skal svinge og bremse. Foto: Continental Vis mer


- Bilen viser føreren hva assistentsystemene kan se og hva de gjør. Dette skaper tillit og vil også bidra til å skape aksept for nåværende og fremtidige kjørefunksjoner. Informasjonen vil også vises der sjåføren intuitivt ser først, i kjøreretningen, sier Continental-sjefen.

LES OGSÅ: Smart HUD-løsning fra Navdy

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer