Snerten el-bil på vei

Pininfarina vil neste år tilby en firedørs el-bil som kan gå opptil 250 kilometer på en ladning.

Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Pininfarina er nok mest kjent for sitt arbeid med bildesign, ofte på oppdrag fra andre produsenter. Men det italienske firmaet driver også produksjon av mindre nisjemodeller. Det er el-bilen B0 (altså B-null - for null-utslipp), et eksempel på. Den er et resultat av et samarbeid med franske Bolloré som i lengre tid har holdt på med utviklingen av en mer ordinært utseende el-bil, Blue Car.

Neste år

Denne el-bilen blir i disse dager vist på høstens store bilutstilling i Paris, hvor vi har vært og tatt en titt på den. Til tross for sitt til dels futuristiske utseende, fastholder Pininfarina at dette ikke er noen konseptbil. I stedet er det en fiks ferdig modell som skal masseproduseres allerede fra neste år. De første eksemplarene blir ferdigstilt mot slutten av 2009.

Får konkurranse

Det i seg selv er oppsiktsvekkende, selv om også en produsent som Mitsubishi vil komme med en lignende bil i 2009, i-Miev. Sistnevnte fikk vi for øvrig helt nylig prøvekjøre i Paris. Vel så spesielt er det at B0 får fire dører og fire sitteplasser. Riktignok blir disse neppe spesielt romslige, dette er en liten bil, men sammenlignet med dagens el-biler er det tydelige fremskritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer