Snerten ny Peugeot

En ny kabriokupé fra Peugeot holder i hevd en over 70 år gammel tradisjon.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot er stor på kabriokupéer, det vil si kabrioleter som kan forvandles til kupéer med foldbart metalltak. Allerede i 1934 ble en prototype ved navn 401 Eclipse vist, og i 1937 kom kabriokupéen 402 Eclipse med sitt elektrisk foldbare tak på markedet.

Helårsbil

I nyere tid er konseptet igjen blitt aktuelt og både Peugeot 206 CC, 207 CC og 307 CC har hatt bra salgstall - faktisk over 630.000 eksemplarer. Peugeot fremhever at disse bilene i mye større grad enn klassiske kabrioleter med kalesje benyttes som helårsbiler, og understreker at flertallet av kundene av bilen 307 CC har hatt den som husholdningens bil nummer én.

To motorer, to girkasser

Nå kommer altså etterfølgeren. 308 CC annonseres med to valgmuligheter når det gjelder motorer: En 1,6-liters bensinmotor med turbo som yter 150 hestekrefter, og en dieselmotor på 140 hester. Begge leveres standard med sekstrinns manuelle girkasser, og automatgir er ekstrautstyr.

20 sekunder

Det elektrisk foldbare taket skal åpnes/lukkes på cirka 20 sekunder. Bilen har ESP (antiskrens) som standardutstyr, og den utstyres med sidekollisjonsgardiner samt automatiske veltebøyler som skyter opp hvis bilen står i fare for å rulle rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer