Bompenger

Sniking i bomringen ga fengsel

En 29-åring som skjulte bilnummeret og dekket til bombrikken sin ved bompengepasseringer i Bergen, er dømt til 21 dagers betinget fengsel.

BOMPENGER: Mannen skjulte bilnummeret og dekket til bombrikken sin ved bompengepasseringer i Bergen for å unnlate å betale bompenger. Nå er han dømt til 21 dagers betinget fengsel. Foto: NTB
BOMPENGER: Mannen skjulte bilnummeret og dekket til bombrikken sin ved bompengepasseringer i Bergen for å unnlate å betale bompenger. Nå er han dømt til 21 dagers betinget fengsel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det var montert en ramme rundt registreringsskiltet. Inni bilen fant man en fjernkontroll, og man fant da ut at denne styrte rullegardinen, sier politiadvokat Ole Vallestad Emmerhoff til Rett24.

I tillegg var mannens bombrikke pakket inn i aluminiumsfolie. Dermed ble den ikke registrert ved passering.

Det er uvisst hvor mange ganger mannen kjørte gjennom Bergens bomsystem uten å betale. Påtalemyndigheten la til grunn at passeringene hadde en samlet verdi på 1.098 kroner.

Dommen falt i Gulating lagmannsrett torsdag. Retten skulle kun ta stilling til om Bergen tingretts straffeutmåling var for streng. Ifølge lagmannsretten var det ikke tilfellet, og anken ble derfor forkastet.

Straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Flere trafikk-dommer

Det er ikke lenge siden Høyesterett avsa to dommer om bruk av mobiltelefon i bil.

«Mobilsyndere» ble frikjent i lagmannsretten for bruk av mobil i bil - men ble altså dømt til å betale bot av Høyesterett.

Dommene betyr at man ikke kan benytte håndholdt mobiltelefon i bilen, selv om man har stoppet for rødt lys eller står stille i kø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer