Snobbete Renault Laguna kupé

Renault viser en linjelekker kupéutgave av mellomklassebilen laguna.

Publisert
Sist oppdatert
Begge motorene skal klare 0-100 på under syv sekunder.


Tankene dras kanskje litt i retning av dyrere sportskupeer, produsert av eksempelvis Aston Martin, når man ser denne bilen. Det er ikke minst takket være de brede og lave baklyktene og måten skulder- og taklinjen smelter sammen på ved toppen av bagasjelokket. Foran domineres bilen av to store frontlykter og et tidsriktig glupsk luftinntak.

Firehjulsstyring

Snobbete Renault Laguna kupé

Snobbete Renault Laguna kupé

 1. Store bilder


Under skallet er det imidlertid en ganske ordinær Laguna som står for basisen. Men en del tekniske endringer er det. Blant annet er et aktivt chassis med firehjulsstyring, kjent fra sportsversjonen Laguna GT, på plass.

V6 diesel

Motorutvalget blir også mer avansert. To alternativer blir å finne under kupeens panser, men ingen av disse blir noen storselgere her i landet. Dieselmotoren er en nyutviklet V6er med hele 235 hester og 450 newtonmeter. Det skal bli spennende å se hvordan denne fungerer i kombinasjon med ren forhjulsdrift.

V6 bensin

Bensinalternativet måler hele 3,5 liter, men effekten er nokså beskjeden størrelsen tatt i betraktning; 240 hestekrefter og 330 newtonmeter. Begge motorene skal klare 0-100 på under syv sekunder. En sekssteget automatkasse blir standard på begge V6erne.

Mindre motorer?

Snobbete Renault Laguna kupé


Dessverre for norske bilkjøpere ser det ikke ut til at det kommer noen mindre motorer enn disse to, i alle fall ikke på en stund. Trolig blir også bare én av disse tatt inn til Norge, slik at valgmulighetene blir begrenset.

Renault Laguna Coupé skal vises på bilutstillingen i Paris i oktober i høst. Hit til Norge kommer den rundt årsskiftet.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer