Snøkaos i Oslo kan fort bli pengekaos

Hvis ikke du holder orden på når akkurat din gate blir brøytet i hovedstaden kan det koste deg dyrt. Med en gratis nettjeneste kan du få beskjed før brøyte- og borttauingsbilene kommer.

LITT UTE AV DRIFT: Samferdselsetaten forteller deg hvor snøryddingen foregår, men varslingstjenesten er per i dag taus.
LITT UTE AV DRIFT: Samferdselsetaten forteller deg hvor snøryddingen foregår, men varslingstjenesten er per i dag taus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedstaden har, sammen med stort sett hele Norge, fått sin andel kraftige snøbyger denne vinteren, og det ser ikke ut til å ta slutt med det første.

Det gjør skigåerne glade, mens bileiere fortviler - i det minste når snøfallet fører til enten kollisjon eller borttauing.

Det er ditt ansvar

Det siste har i Oslo vært svært så aktuelt de siste ukene, ettersom lag på lag med snø har ført til runde på runde med snø- og gaterydding fra Samferdselsetatens side. Ifølge etatens nettsider har de hittil denne vinteren kjørt bort 150.000 tonn med snø, fordelt på rundt 10.000 lass, og står bilen din i veien når brøytebilene dukker opp, finnes det ingen nåde:

Da blir den tauet bort, og du ender opp med nærmere 3000 kroner i borttauings- og parkeringsgebyr.

Det settes riktignok opp skilt ett døgn i forveien i de gatene som skal ryddes, men er du en sporadisk bilbruker, eller bortreist, er sjansene store for at denne varslingen går deg hus forbi. Da hjelper det ikke å klage. I følge forskrift om offentlig parkeringsregulering og parkeringsgebyr må bileieren se etter nye skilter i gaten én gang i døgnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.