Bytte til vinterdekk?

Snøvær gir vanskelige kjøreforhold i flere fylker

Fra tirsdag til onsdag morgen vil snøvær føre til vanskelige kjøreforhold i Oppland, Hedmark og Buskerud. Ifølge Yr kan det komme 20–30 centimeter snø.

VANSKELIG FØRE: Se i hvilke fylker du bør bytte til vinterdekk, om du ikke allerede har kommet så langt. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG FØRE: Se i hvilke fylker du bør bytte til vinterdekk, om du ikke allerede har kommet så langt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vinteren har meldt sin ankomst i store deler av landet. Enkelte steder vil det fra tirsdag til onsdag morgen kunne komme over 30 centimeter med snø, melder Yr. Dermed er det bare å stille forberedt og få på vinterdekkene fortest mulig. Og husk - du kan bytte til piggdekk allerede nå hvis føret tilsier det.

På Twitter oppfordrer Statens vegvesen folk til å huske riktig dekkutrustning, og de bes om å kjøre etter forholdene.

Her kommer det mye snø

Fylkesvei 55 over Sognefjellet er stengt. Kjetil Molvær, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Lærdal, sier til NRK at han er usikker på om veien vil åpne igjen i løpet av tirsdag.

Ifølge kanalen er det også snøvær og sterk vind både på riksvei 7 over Hardangervidda, på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og fylkesvei 50 Aurland-Hol. Det samme gjelder E134 Haukelifjell, E16 Filefjell og fylkesvei 53 Tyin-Årdal.

– Det er dårlig vær på fjellovergangene mellom øst og vest. Det er redusert sikt, mye vind og temperaturer rundt null grader. Den kombinasjonen er ekkel og ubehagelig for bilistene som skal over fjellet, sier Molvær til NRK.

I Telemark melder politiet om snø på veiene fra Morgedal og vestover, og folk blir bedt om å kjøre forsiktig.

Ifølge meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt vil snøværet antakelig bli erstattet av regn utover dagen.

Pass på disse dekktabbene

Har du planer om å kjøpe nye vinterdekk var det flere billige merker som gjorde det bra i årets dekk-test. Planlegger du derimot å bytte til dekkene du har lagret i garasjen, er det greit å være klar over at gummien på dekkene i verste fall kan bli gammel.

Og husk, er det lovet regn og ikke snø i ditt område, kan det å bytte til vinterdekk for tidlig gjøre vondt verre. Beholder du sommerdekkene på foreløpig, bør du også være klar over at mønsterdybden må være 3 mm fra 1. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer