Søken etter bruktbil

Mulighetene for å søke etter bruktbiler på Internett øker stadig. Norske Zoom Network AS utfører søk i flere bruktbildatabaser på en gang, hvilket er et nytt konsept i Norge. DinSide har tatt en titt på denne bruktbil-søkemotoren.

Publisert

Og konseptet er interessant i seg selv, for Zoom hjelper deg å finne tilbud på bruktbil fra AutoDB Online, Bilguiden, Bilnett og Bilkanalen på en gang. I tillegg tilbyr Zooms bruktbil-side nyttige lenker til en hel rekke bilmerkers nettsteder og til diverse bruktbiltjenester på Internett. Likevel synes vi at Zooms bruktbil-søk mangler en av de helt elementære valgmuligheter som trengs for å gi deg en effektiv søkemetode etter bruktbiler.

”Samma hvordan Saab det er!”

For, utrolig nok gir ikke Zoom deg muligheten til å spesifisere hvilken modell du søker etter. Valgmulighetene du kan spesifisere ved søk begrenser seg til bilmerke, årsmodell (i to og to år av gangen), prisklasse og fylket du ønsker å søke i.

I praksis betyr dette at da vi ønsket å søke etter en 1994 Volkswagen Golf (fremdeles et nokså vagt valg, synes vi), så måtte vi pløye oss gjennom en liste over 63 Volkswagen bruktbiler fra 1993-94 for å finne 36 Golf’er fra samme perioden. Ved nærmere ettersyn så vi at 22 av disse var fra 1994.

Søket etter en 1992 Peugeot 106 ga oss en liste over 44 Peugeot’er fra 1991-92, og vi måtte nærmest lete med lupe for å finne den ene 106’en som kom frem i søket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer