Verdens dyreste

Solgt for 1,4 milliarder

Med en salgspris på 135 millioner euro – nesten 1,4 milliarder kroner – ble denne Mercedes-Benz 300 SLR nylig verdens dyreste bil.

KUNST PÅ HJUL: Klassiske biler er blitt investeringsobjekter på linje med annen kunst. Denne 1956 modell Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut Coupé», skal ha blitt solgt for 135 millioner euro – 1,4 milliarder kroner - i begynnelsen av mai. Foto: Mercedes-Benz
KUNST PÅ HJUL: Klassiske biler er blitt investeringsobjekter på linje med annen kunst. Denne 1956 modell Mercedes-Benz 300 SLR «Uhlenhaut Coupé», skal ha blitt solgt for 135 millioner euro – 1,4 milliarder kroner - i begynnelsen av mai. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

Salget er foreløpig ikke bekreftet, men ifølge flere kilder, inkludert Haggerty som har spesialisert seg på å forsikre eksklusive, klassiske biler, har vi fått en ny bil på toppen av listen over verdens dyreste.

Bilen er en hardtop-utgave av den berømte «sølvpilen» Mercedes-Benz 300 SLR. Den har tilnavnet “Uhlenhaut Coupe” etter sjefen for testavdelingen til Mercedes i 1956. Den er bare bygget i to eksemplarer og skal ha tilhørt Mercedes-Benz Museum i Stuttgart.

Dersom prisen på 135 millioner euro som Haggerty har fått oppgitt stemmer, er dette den klart dyreste bilen som er solgt i verden. Den er nesten dobbelt så dyr som nummer to på listen – en Ferrari GTO fra 1963.

Hemmelig kjøper

I begynnelsen av mai skal selgeren, på vegne av Mercedes-Benz, ha invitert rundt ti bilsamlere til en lunsj på Mercedes-Benz Museum. Samlerne var nøye utvalgt og både rike nok til å kunne legge inn bud og seriøse nok til å ta kunne vare på en slik bil.

Hvem som til slutt hadde det høyeste budet er ukjent. Det er ikke sikkert at salget noen gang blir bekreftet heller. Kjøp og salg av slike biler er ofte omfattet med samme hemmelighetskremmeri som dyr kunst. Kjøper og selger forblir ofte hemmelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.