SØLVPILEN: Superbilen er på vei

Mercedes-Benz SLR nærmer seg. Har du 4,5 millioner kroner til overs, kan du bli med i den ekslusive klubben til fire andre nordmenn som har bestilt bilen.

Publisert
Sist oppdatert
SØLVPILEN: Superbilen er på vei

SØLVPILEN: Superbilen er på vei

  1. Store bilder
SØLVPILEN: Superbilen er på vei
SØLVPILEN: Superbilen er på vei


Mercedes-Benz SLR er et syn for guder. Med et vanvittig langstrukket panser, store "lufteluker" på sidene, måkevinge-dører og brede eksosrør som stikker ut under forskjermene, vekker den garantert oppsikt.

Disse designtrekkene har fulgt Mercedes' SLR-biler gjennom historien. Den nye SLR har likevel fått en moderne design. Blant annet har den fått sammensmeltede frontlykter, slik vi kan se på nyeste variant av CLK.

Den øvrige designen er også preget av at bilen skal produseres på McLarens fabrikk. Den spisse fronten gir bilen et spesielt uttrykk, og skal både minke luftmotstanden og gi bedre motorkjøling.

Hekken på den nye SLRen bryter litt med stilen fra tidligere. I steden for en skrått nedadgående hekk, har SLR ala 2003 et bagasjerom som går rett ut bakover. Dette gir bedre bagasjeplass og skal redusere oppdrift.

Bilens design imponerer, men under panseret finnes mer moro. En kompressormatet V8 blir håndlaget av McLaren til hver eneste bil. Foreløpig informasjon om foreteller om en 5,5 liters V8-motore som yter 557 hestekrefter.

4 nordmenn skal allerede ha bestilt bilen og betalt 50.000 euro. Har du 4,5 millioner kroner til overs, kan du være blant dem som får SLR over nyttår.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer