Nordmenn ofre for tyveri på ferie

- Som fluepapir for tyver

Forsikringsselskaper advarer nordmenn på bilferie i utlandet.

NORSK FLAGG: Det norske flagget på bilskiltene tiltrekker seg tyver. De antar at den eies av rike nordmenn, som har bilen full av verdigjenstander. Foto: Rune Korsvoll
NORSK FLAGG: Det norske flagget på bilskiltene tiltrekker seg tyver. De antar at den eies av rike nordmenn, som har bilen full av verdigjenstander. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det norske flagget på bilskiltet er som en magnet på kriminelle i utlandet. De tror at vi er oljesjeiker med bilen full av verdigjenstander.

Det er informasjonssjef Sigmund Clementz i If Skadeforsikring som kommer med en advarsel til norske bilister som skal på ferie i utlandet. Hvert år får nemlig mange hundre av dem innbrudd i bilen mens de er på ferie.

Her er det verst

For mange starter marerittet allerede i Göteborg. I fjor var det totalt 2.961 bilinnbrudd bare i denne byen, ifølge tall fra svensk politi. Over halvparten av disse skjedde i sommersesongen, da fornøyelsesparken Liseberg har åpent og det er flere store idrettsarrangementer i byen. Politiet har nå intensivert innsatsen for å ta tyvene.

- I perioden juni-august får vi mange henvendelser fra nordmenn med biltrøbbel i Europa. Påfallende mange har ikke satt seg inn i forholdene i de landene de skal til og har ikke sikret seg mot innbrudd i bilen. Gjennom mange år har det vært vanlig med tyverier rundt fornøyelsesparken Liseberg, hvor mange nordmenn på vei videre nedover i Europa gjerne gjør en første stopp, forklarer Clementz til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer