Som skapt for Norge

Hyundai tar en Kia. Viser iX20

Som skapt for Norge
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai og Kia er to merker i samme konsern, og lager biler over samme lest. Det virker som de slår kron og mynt om hvilket merke som skal få lansere bilene først, og i dette tilfellet vant Kia med Venga. Den er allerede på gaten i Norge, og først nå skal Hyundai lansere sin versjon av samme bil, iX20. Bilen vises for første gang under bilmessen i Paris i begynnelsen av oktober, og DinSide skal prøvekjøre bilen i midten av oktober. På slutten av året er den hos en forhandler nær deg.

Økt komfort

Både Hyundai iX20 og Kia Venga kategoriseres som en mini-MPV, en slags liten flerbruksbil. Det er likevel overraskende hvor store de har klart å gjøre bilene innvendig. Vår erfaring med Kia Venga er at den er noe stump, takket være kort fjæringsvei, men dette kan det hende Hyundai har endret noe på. Internt har de nemlig valgt å gi Kia noe mer sporty egenskaper enn Hyundai. I dette tilfellet kan det være at Hyundai tjener på det.

Bildeserien viser hvordan Kia Venga har løst oppgaven:

Les mer om Kia Venga

Smarte løsninger

Dersom Hyundai iX20 får de samme fasilitetene som Kia Venga, så er den spekket med smarte løsninger, oppbevaringsrom og variable seteposisjoner. Det gjør bilen veldig fleksibel i bruk, men marginal i størrelse – en god kombinasjon i det norske markedet. Det står heller ikke på utstyret, for bilene kan fåes med det meste en bilkjøper etterspør, deriblant et gedigent glasstak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer