Sommerdekk i test: Vinnere og tapere

De europeiske bilorganisasjonene har testet sesongens sommerdekk.

SESONGEN ER I GANG: Det er vår og hjulskift i luften. Da passer det bra med nye tester av sommerdekk. Først ut av de store er tyske ADAC, som i år tar for seg sommerdekk for små og kompakte biler. Foto: ADAC
SESONGEN ER I GANG: Det er vår og hjulskift i luften. Da passer det bra med nye tester av sommerdekk. Først ut av de store er tyske ADAC, som i år tar for seg sommerdekk for små og kompakte biler. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyske ADAC vektlegger spesielt egenskapene under kjøring på våt vei, og den gode nyheten er at kvaliteten jevnt over stadig blir bedre på de fleste dekkene.

13 av 33 modeller som ADAC og partnerne har testet får karakteren "bra", og 14 modeller er "tilfredsstillende". I tillegg får to dekk karakteren «tilstrekkelig». Kun fire modeller faller igjennom og får stryk.

Testene er gjennomført på forskjellige anlegg rundt om i Europa av de europeiske bilklubbene sammen med den uavhengige testinstitusjonen Stiftung Warentest, og hele testen hos danske FDM får du her.

Golf-klassen og mindre

Testen omfatter i år dekk av relativt beskjeden størrelse, og det dreier seg om dekk i dimensjonene 15 og 14 tommer, samt 17 modeller med 15- og 16 dekk med 14-tommere. Dette er altså dekk typisk for småbiler og kompaktbiler, og vi ser her en dreining fra ifjor, da det gikk i større dimensjoner.

Av 15-tommersdekkene (dimensjon 195/65 R15) oppnår sju av dekkene samletkarakteren "bra", åtte får karakteren "tilfredsstillende" , én "tilstrekkelig" og én av modellene faller igjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer