Sommerkontrollene: Vil vekke sovende bilister

Frykt ikke selv om Vegvesenet vinker deg av veien. Sannsynligheten er stor for at de bare vil gi søvnige bilister en liten oppvekker.

Sommerkontrollene: Vil vekke sovende bilister
Publisert

Statens Vegvesen innledet onsdag sin sommerkampanje mot trøtte bilister. Fra nå og fram til 12. August vil Vegkontorene være ute langs veiene med sine aksjoner, i samarbeide med Politiet, som vil intensivere sin kontrollvirksomhet langs veiene. Akershus og Hedmark veikontor er først ute med sin sommerkampanje, men også ellers i landet vil Vegkontorene i samarbeide med Politiet ha lignende kampanjer.

Akershus er blant de mest erfarne fylkene, da dette er fjerde sommer på rad de gjennomfører sommerkampanjer i trafikken. Etter at en SINTEF-rapport avslørte at 1 av 3 ulykker på veiene skyldes trøtte sjåfører, falt fokus for årets kampanje på trøtte bilister.

"Glad-aksjoner"

Vegkontorene i Akershus og Hedmark vil gjennomføre sine såkalte glad-aksjoner på veistrekningene E6 mellom Jessheim og Hamar, og E16 mellom Sandvika og Sollihøgda. Glad-aksjonene innebærer at de vinker bilister inn til siden, eller prater med reisende på rasteplasser. Budskapet er å gjøre trafikanter mer oppmerksom på samspillet mellom søvn, trøtthet og fart.

--Vi vil fortelle folk hva de må være oppmerksom på, de må kjenne seg selv og sine egne signaler på trøtthet og ta hensyn til dette. Et typisk A-menneske bør for eksempel ikke starte ferieturen på kvelden, og i hvert fall ikke kombinert med dårlig søvn, sier Sekretariatleder i Hedmark trafikksikkerhetsutvalg, Statens Vegvesen, Ellinor Tørud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.