Selvkjørende Tesla:

Sover bak rattet
i 120 km/t

En amerikansk Tesla Model 3-sjåfør blir avslørt sovende bak rattet i Twitter-video.

Publisert

I USA har videoen over vakt stor oppmerksomhet. Den viser en bilfører som tilsynelatende tar seg en høneblund i 120 kilometer i timen på den amerikanske motorveien, bak rattet i en Tesla Model 3.

Det er ikke første gang en Tesla-fører bruker autopiloten, mens han sover. Du kan se video av en Model S-fører som sover i fart, litt lenger ned i saken.

Åpnet øynene

Det var musikeren Seth Blake i det amerikanske metal-bandet Wage War som postet videoen på Twitter. Hendelsen fant sted i begynnelsen av mars, da han og hans forlovede kom opp på siden av en ny Tesla Model 3.

Videoen viser føreren godt tilbakelent, med øynene igjen, tilsynelatende i dyp søvn, mens bilen kjører i 75 miles i timen - altså tilsvarende 120 km/t. Ifølge Blake åpnet føreren øynene et kort øyeblikk, for så å lukke dem igjen.

Hendene ligger på den nederste delen av ratt-ringen, noe som er nødvendig for at bilens «delvis selvkjørende systemer» skal virke - og for at alarmen ikke skal aktiveres.

Nå må det nevnes at man ikke vet helt sikkert om disse hendelsene er iscenesatt av Tesla, eller noen andre, eller om personene faktisk har kjørt bilene mens de har sovet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer