Space Star: Fleksibel Mitsubishi

Mitsubishi har ikke holdt kortene særlig tett inn til brystet under utviklingen av Space Star. Allerede i månedsskiftet April/Mai i år ble de første bildene tilgjengelige. Nå lanseres bilen offisielt under den internasjonale bilutstillingen i Paris.

Space Star: Fleksibel Mitsubishi
Publisert

Den japanske bilprodusenten har tidligere hatt stor suksess med fleksible familiebiler, Mitsubishi Space Wagon er det fremste eksemplet i så måte. På grunn av det norske avgiftssystemet har bilen i første rekke blitt solgt som varebil her hjemme.

Space Star er en adskillig mindre utgave av Space Wagon, og når bilen i tillegg utstyres med en motor som både har mindre slagvolum og effekt, er det et lønnlig håp om at bilen kan få en fornuftig pris også her hjemme på berget. Bilen vil i første rekke konkurrere med biler som Renault Megane Scenic eller stasjonsvogner/kombikupeer i Golf-klassen. Den lille Mitsubishien har en svært fleksibel bakseteløsning, der baksetet kan skyves frem og tilbake etter plassbehov, seteryggen kan vinkles, og hele bakseteraden kan felles helt ned.

Markedet for fleksibiler øker

Space Star er sammen med Carisma den andre bilen Mitsubishi har designet og utviklet spesielt for det europeiske marked - et marked der fleksible biler med et karosseri som ligger midt mellom stasjonsvogn og kombikupe etterspørres i stadig større grad. Space Star vil bli produsert på Mitsubishis nederlandske fabrikk NedCar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.