Space Star: Rom for flere

1999 blir et begivenhetsrikt år for japanske Mitsubishi. Tre nye modeller er hva de kan varte opp med, og det er flerbruksbiler det satses mest på.

Publisert

Flerbruksbiler, eller Multi Purpose Vehicles som de kalles i USA, har blitt enormt populære. Citroën, Peugeot, Volkswagen, Ford, Renault, Opel - alle har minst en flerbruksbil på programmet.

Det har også Mitsubishi, som kommer med to nye flerbruksbiler før vi skriver år 2000.

Mitsubishi Space Star

Den minste av de to heter Space Star. Bilen er på størrelse med en Renault Megane Scenic og vil bli tilbudt med to ulike motorer - En firesylindret motor på 1,3 liter som yter 84 hester, og naturligvis en GDi motor (Gasoline Direct Injection) på 1,8 liter og 121 hestekrefter.Under utvilklingen av Space Star har Mitsubishi lagt vekt på at bilen skal være lettkjørt i byen, derfor har bilen en svingdiameter på 9,6 meter.

Plass er også viktig; bagasjerommet skal kunne svelge 1370 liter, og bilen har plass til fem voksne. Fleksibilitet er også et stikkord, og foruten å kunne vinkle bakseteryggen, kan man også skyve baksetet frem og tilbake i lengderetningen eller slå det helt ned.

Mitsubishi Space Wagon

Større er naturligvis flerbruksbilen Space Wagon, som vises i en ny og spenstig utgave I Paris. Dette er en bil som størrelsesmessig plassere seg rett under med Chrysler Grand Voyager, Volkswagen Sharan og Ford Galaxy. Det betyr tre seterader og plass til syv personer. Setene kan dessuten flyttes rundt inne i bilen eller taes ut. Da får man et flatt lasterom, som burde holde for de fleste av oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.