Elbilen overtar i 2040

Spådommene hagler

Frankrike skal forby forbrenningsmotorer, og elbiler tar over. Men når?

Anno 2020: VW I.D. er annonsert for markedet i 2020. VW skal lansere ytterligere fem rene elbiler innen 2025. Foto: Ingo Barenschee
Anno 2020: VW I.D. er annonsert for markedet i 2020. VW skal lansere ytterligere fem rene elbiler innen 2025. Foto: Ingo Barenschee Vis mer
Publisert

Ikke lenge etter at Paris-avtalen er undertegnet annonseres flere og flere tiltak. Nå går den franske miljøministeren ut og forteller at det i Frankrike skal forbys salg av bensin og dieselbiler i Frankrike fra og med 2040.

Uttalelsen er veldig likestilt med de ønsker den norske regjeringen har, men her til lands skal det samme gjelde fra 2025, om alt går som Regjeringen ønsker.

Dette spriket forteller egentlig mest om hvor langt vi er kommet her til lands. Eller sagt på en annen måte, hvor i utakt med resten av Europa Norge faktisk er.

I Europa jobber flere av de store aktørene med et mål om 2 prosent fullelektriske biler i 2025, og 25 prosent delelektrifiserte hybrider og ladbare hybrider.

Sterk satsing

Volvo gikk nylig ut og fortalte at alle nyutviklede biler fra 2019 skal være hel- eller delelektrifisert. De skal med andre ord selge rene bensin- eller dieselbiler i lang tid fortsatt, men alle nye biler de lanserer skal altså være elektrifisert.

Volkswagen har sagt at de skal selge 1 million elektriske biler i året fra 2025, men fordelt på alle deres merker, som først og fremst gjelder Audi, Skoda, Seat og Volkswagen, skal 30 modeller være helelektriske. 30 modeller av 340.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer