Spansk nybilsalg halvert

I november ble det kun solgt 63.000 biler i Spania. Det betyr at nybilsalget er nesten halvert sammenlignet med samme måned i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

Det er bilbransjetidsskriftet Automotive News som bringer den dramatiske nyheten om at det spanske nybilsalget er tilbake 49,6 prosent sammenlignet med november måned i 2007. Den voldsomme november-svikten innebærer at totalsalget for årets elleve første måneder er tilbake 26 prosent sammenlignet med samme periode i 2007. Dette er dramatiske tall for både spansk og europeisk bilindustri.

Europa

Vi har ikke klart å finne november- eller oktober-tall for hele Europa. Ifølge Automotive News var det imidlertid ved utgangen av september 2008 solgt 11.926.000 nye biler i Europa (EU, EØS og Tyrkia). Dette er en tilbakegang på bare 570.000 biler eller snaue fem prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2007.

Det er imidlertid rimelig å anta at også det samlede europeiske nybilsalget gikk kraftig ned i oktober og november, noe som kan føre til at den prosentvise nedgangen for hele 2008 blir langt høyere enn fem prosent.

Norge

De norske novembertallene vil ifølge Opplysningrådet for Veitrafikken (OFV) ikke være klare før i morgen. I oktober ble det imidlertid kun registrert 8.390 nye personbiler, 3.256 biler færre enn i oktober måned 2007. Det innebærer en tilbakegang på hele 28 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer