Test av Seat Ibiza

Spanske takter - tysk disiplin

Siden Giugiaro tegnet suksessen Ibiza, generasjon 1, tidlig på 80-tallet, har modellen vært merkets bestselger. Har den helt nye modellen noen sjanse her hos oss?

SEAT IBIZA: Triangler og trapeser, skarpe og rene linjer og en imponerende byggekvalitet med noen av de mest presise karosseriskjøtene i bilindustrien, bidrar til å gi kompakte Ibiza en attraktiv fremtoning. Foto: Knut Moberg
SEAT IBIZA: Triangler og trapeser, skarpe og rene linjer og en imponerende byggekvalitet med noen av de mest presise karosseriskjøtene i bilindustrien, bidrar til å gi kompakte Ibiza en attraktiv fremtoning. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

Dette er faktisk femte generasjon Seat Ibiza siden den første kom i 1984. Det er derimot den første som kommer til Norge siden 2002-generasjonen (generasjon 3) – den fjerde ble aldri importert ettersom bilene fra den spanske produsenten ikke ble importert fra 2004.

Men nå er merket fra Barcelona på plass igjen, og vi har allerede omtalt vårt besøk på fabrikken i Martorell i forbindelse med den planlagte returen.

Innviet modul-plattform

Seat har klart å selge 5,4 millioner Ibiza siden 1984, men den utgående modellen truet med å plassere Seat i glemmeboken i denne bilklassen. I fjor fikk de så æren av å innvie en helt ny Volkswagen-plattform, den minste versjonen av annen generasjon av konsernets modulære MQB-plattform.

Den har fått navnet MQB A0 og gjorde sitt til at Ibiza, som vi skal se, er blitt en klart mer voksen bil. VW Polo ble neste modell ut på denne plattformen – den testet vi i fjor. En annen, men mer høyreist Seat ved navn Arona sitter på samme arkitektur, og den har vi også testkjørt. Det var for øvrig den første Seaten av den nye generasjonen vi prøvekjørte, allerede før importen ble gjenopptatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer