Spar 1.000 kroner

Vil du at bilen skal leve lenger? Da lønner det seg å sjekke prisene først.

Publisert
Sist oppdatert

I går skrev DinSide Motor om hvordan motorvarmere kan bidra til å øke levetiden til din motor og samtidig skjerme miljøet for mye av den forurensningen som skapes av kalde biler.

Når bilen er kald, fungerer nemlig ikke katalysatoren som den skal, og de skadelige stoffene fra eksosen blir ikke redusert slik som katalysatoren normalt sørger for. Dessuten sliter kaldstartene sterkt på motoren.

Les artikkelen her:

Slik holder bilen lengre

DinSide Motor tok så en pristest på etterinstallering av motorvarmere i tre av de mest solgte bilene i Norge: Volksvagen Passat, Toyota Avensis og Ford Mondeo.

DinSide forsøkte i utgangspunktet å ringe billigere verksteder som Mekonomen og Snap Drive, men det viser seg at disse bilverkstedkjedene ikke driver med installering av motorvarmere. Testen er derfor basert på bilforhandlere med verksteder lokalisert i Drammen og Trondheim.

Prisene på etterinstallering av motorvarmer ligger på rundt 3.000 kroner, dersom vi sammenligner prisene fra Trondheim og Drammen. Det kan derimot være mange penger å spare på å velge det riktige verkstedet for din bil. Toyotaforhandlerne i denne pristesten opererte med tusen kroner i forskjell på montering av motorvarmer på en Toyota Avensis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer