Sjekk bilforsikringen

Spar 2000 kroner med ett tastetrykk

Pandemien har ført til at mange kjører mindre. Husk derfor å justere kjørelengden i forsikringen - det kan du nemlig fort spare tusener på.

ET PAR TASTETRYKK: Mange har glemt å justere kjørelengden i forsikringen og kaster flere tusenlapper ut av vinduet. Dette gjør du enkelt med et par tastetrykk på hjemmesiden til forsikringsselskapet ditt. Foto: If
ET PAR TASTETRYKK: Mange har glemt å justere kjørelengden i forsikringen og kaster flere tusenlapper ut av vinduet. Dette gjør du enkelt med et par tastetrykk på hjemmesiden til forsikringsselskapet ditt. Foto: If Vis mer
Publisert

Tusenvis av bileiere leser ikke av kilometerstanden på bilene sine.

Det er dumt, for her kan det være penger å spare - eller du kan gå på en kjempesmell dersom det smeller og du har kjørt for langt.

Siden 2017 er det 200 000 bileiere som har «glemt» eller ikke tenkt over dette, viser en undersøkelse som forsikringsselskapet Gjensidige har gjort.

- Det er viktig at folk følger med selv. Intervallene er på 2000 kilometer og det kan være penger å spare ved å ha kontroll på kjørelengden, sier produktutvikler Erlend Brox Linge i Gjensidige.

Dyr lærepenge

En kampanje selskapet gjennomførte i fjor, medførte at 20 000 kunder fikk registrert kjørelengden og 8000 av dem endret den.

- Riktig kilometerstand er også viktig for å kunne fastslå hvor langt du har lov å kjøre, slik at du får dekket skaden fullt ut i skadeoppgjøret. Kjører du «for kort», taper du penger, og kjører du lengre enn oppgitt kjørelengde og det skjer noe, kan erstatningen bli redusert. Det kan bli en dyr lærepenge, sier Linge

Kan spare 2000,-

Et av Norges største bilforsikringsselskaper, If, analyserte for en tid tilbake sine kundedata og kom fram til at rundt 20 prosent av kundene betalte for flere kilometer enn det de kjører i virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer