Sjekk bilforsikringen

Spar 2000 kroner med ett tastetrykk

Pandemien har ført til at mange kjører mindre. Husk derfor å justere kjørelengden i forsikringen - det kan du nemlig fort spare tusener på.

ET PAR TASTETRYKK: Mange har glemt å justere kjørelengden i forsikringen og kaster flere tusenlapper ut av vinduet. Dette gjør du enkelt med et par tastetrykk på hjemmesiden til forsikringsselskapet ditt. Foto: If
ET PAR TASTETRYKK: Mange har glemt å justere kjørelengden i forsikringen og kaster flere tusenlapper ut av vinduet. Dette gjør du enkelt med et par tastetrykk på hjemmesiden til forsikringsselskapet ditt. Foto: If Vis mer
Publisert

Tusenvis av bileiere leser ikke av kilometerstanden på bilene sine.

Det er dumt, for her kan det være penger å spare - eller du kan gå på en kjempesmell dersom det smeller og du har kjørt for langt.

Siden 2017 er det 200 000 bileiere som har «glemt» eller ikke tenkt over dette, viser en undersøkelse som forsikringsselskapet Gjensidige har gjort.

- Det er viktig at folk følger med selv. Intervallene er på 2000 kilometer og det kan være penger å spare ved å ha kontroll på kjørelengden, sier produktutvikler Erlend Brox Linge i Gjensidige.

Dyr lærepenge

En kampanje selskapet gjennomførte i fjor, medførte at 20 000 kunder fikk registrert kjørelengden og 8000 av dem endret den.

NORGESFERIE I ÅR?: Har du kjørt for langt i forhold til det du oppgir til forsikringsselskapet, kan det medføre avkortning i utbetaling etter en skade. Skal du kjøre langt i sommer, bør du også sjekke kjørelengden på forsikringen. Foto: Rune Korsvoll
NORGESFERIE I ÅR?: Har du kjørt for langt i forhold til det du oppgir til forsikringsselskapet, kan det medføre avkortning i utbetaling etter en skade. Skal du kjøre langt i sommer, bør du også sjekke kjørelengden på forsikringen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

- Riktig kilometerstand er også viktig for å kunne fastslå hvor langt du har lov å kjøre, slik at du får dekket skaden fullt ut i skadeoppgjøret. Kjører du «for kort», taper du penger, og kjører du lengre enn oppgitt kjørelengde og det skjer noe, kan erstatningen bli redusert. Det kan bli en dyr lærepenge, sier Linge

Kan spare 2000,-

Et av Norges største bilforsikringsselskaper, If, analyserte for en tid tilbake sine kundedata og kom fram til at rundt 20 prosent av kundene betalte for flere kilometer enn det de kjører i virkeligheten.

For en helt gjennomsnittlig forsikringskunde med en fire år gammel VW Golf, utgjør dette en årlig redusert premie på mellom 800 og 1100 kroner, ifølge If.

Noen kan spare opptil et par tusenlapper, tillegger forsikringsselskapet.

VÅRRENGJØRING: Det finnes enkle og mer omfattende måter å polere bil på. Vi viser deg den morsomme måten som ikke tar deg mer enn en drøy time. Video: Rune M. Nesheim Vis mer

Kjører mindre

Informasjonssjef Sigmund Clementz i If forteller at det også er en god del bileiere som har skjønt at corona-pandemien gjør at kjørelengden bør justeres:

- Fra midten av mars og til midten av juni i fjor var det flere uker med uvanlig stor pågang av bileiere som ønsket å justere ned kjørelengden på bilforsikringen. I mange av ukene var det over 50 prosent flere enn året før som ville regulere ned kjørelengde. Med hjemmekontor er det tydeligvis mange som brukte bilen mye mindre enn før, sier Clementz.

SPARER 2 000: mange kjører mindre enn de bilen er forsikret for, og kan fort spare opptil 2 000 kroner på å justere ned kjørelengden, viser en sjekk If har gjort. Foto: If
SPARER 2 000: mange kjører mindre enn de bilen er forsikret for, og kan fort spare opptil 2 000 kroner på å justere ned kjørelengden, viser en sjekk If har gjort. Foto: If Vis mer

Langtur i Norge i sommer?

- I sommermånedene var vi mer tilbake til en normaltilstand, hvor mange fortsatt endret kjørelengden ned, mens andre satte den opp. Norgesferie med bilen kan trolig være årsaken til det.

- Mange har fått endret sitt behov for bil begge veier under corona. Folk på hjemmekontor og smittevernsutfordringer i kollektivtrafikken er krefter som påvirker i hver sin retning for bilkjøringen, fastslår Clemetz.

Sjekk forsikringsprisen

Uansett kjørelengden må justeres opp eller ned, kan det være penger å spare på å sjekke prisen på bilforsikringen hos flere selskap av og til:

  • Vi sjekket forsikringsprisen på en VW Touran 2011-modell hos fem selskap og fikk oppgitt priser på beste kasko-forsikring fra 7067 til 5163 kroner i året.
  • Billigst var KLP, men her må du være medlem for å kunne forsikre bilen.

Prissjekken ble gjort via denne kalkulatoren på Finn.no. Vi la inn kjørelengde 12 000 kilometer i året, alder på fører over 30 år og egenandel 5000 eller 6000 kroner i året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer