Spar 50 % på kjøp av vinterdekk

For årets vinterdekkkjøp bør du velge forhandler med omhu.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides årlige pristest på vinterdekk er her igjen. Og i år som i fjor er det nok av tusenlapper og spare dersom du velger dekkforhandler med omhu. Vi ringte 27 dekkforhandlere i de største byene i landet.

Pristesten er basert på en kvalitetstest publisert i medlemsbladet til NAF, Motor. For flere nordiske medier har firmaet Test World testet en rekke vinterdekk og rangert dem etter kvalitetsstandard på våt, tørr, snøfylt og isete asfalt, samt hurtige unnamanøvrer.

Les også: Her er vinterens beste dekk

Både piggdekk og piggfrie dekk ble testet, og vinnermerkene i år ble Nokian, Michelin, Continental og Vredestein. De to førstnevnte merkene er på topp både når det gjelder piggdekk og piggfrie dekk.

Prisoversikt, piggfrie: .pdf | .jpg

Prisoversikt, pigg: .pdf | .jpg

Store forskjeller for Nokian

Dekkmerket Nokian viser de største prisforskjellene hos ulike forhandlere. For kjøp og montering av fire Nokian Hakka 5 piggdekk eller fire Nokian Hakka R piggfrie dekk, må du ut med henholdsvis 3.528 og 3.458 kroner mer på Vianor Økern i Oslo, enn hos Sharif Dekksenter i utkanten av byen.

Dette fører til at du kan spare nesten 50 % av kjøpssummen dersom du bor i Oslo og omegn.

I Trondheim er situasjonen bare minimalt bedre - her kan du spare 2.000 kroner ved å kjøpe dine nye Nokian piggdekk på rett sted.

Michelin har også store prisforskjeller, som til gjengjeld er størst i de største byene.

Oppdatert 15/10-08 klokken 13:00:
Det har forekommet at vi har foretatt en ekstra sjekk da vi har fått tilbakemelding fra enkelte lesere om at de annonserte priser ikke i realiteten blir praktisert. DinSides representant har da posert som vanlig kunde og bedt om å få montert dekkene i dimensjonene vi har benyttet i testen. Prisene vi har i vår test er derved blitt bekreftet.

Les også: Spar drivstoff med riktig dekk

Middelklassen ikke billigere

De dekkene som fikk middels gode poengsummer i NAFs dekktest er ikke stort billigere enn testvinnerne. For deg som regner med å kjøre på mye snø og is i vinter, kan det derfor lønne seg å være merkebevisst.

Vær også prisbevisst

DinSide beviser altså nok en gang at det er viktig å være prisbevisst når en skal kjøpe nye dekk. For et stort flertall av dekktypene som er testet, vil man spare mellom 1.000 og 2.000 kroner ved å velge den rette dekkforhandleren.

Tips: ta med en utskrift av denne pristesten når du skal ut og kjøpe vinterdekk - slik kan du sikre deg at du får den prisen du skal ha. Prisene er inkludert moms, avgifter, avbalansering og montering på felg og bil.

DinSide mener at prisene som blir oppgitt til oss, skal være de samme som du som forbruker får når du spør om de samme dekkene og den samme servicen.

Kan være billigere på nett - se verstingen

Det er ikke mange dekkforhandlere som selger via nett, men dersom din lokale dekkforhandler skulle gjøre nettopp dette kan det være verdt å ta en titt. Det kan nemlig spare deg noen hundrelapper eller flere.

Vianor er en av de største dekkforhandlerne i Norge, og har en omfattende nettside der man kan bestille over nett, og betale for dekkene pluss en fast pris for montering (804 kr), for så å velge hvilken Vianor-forhandler man vil gjøre dette hos. En av forhandlerne vi snakket med kunne fortelle at det er noen hundrelapper dyrere å handle dekk direkte fra den enkelte Vianor-forhandler.

Det er derimot klart av pristesten at ikke alle Vianor-forhandlerne forholder seg til regelen "noen hundrelapper dyrere". Vianor Økern i Oslo holder sine priser rundt 1.000 kroner høyere enn nettsiden. Vil man handle der, lønner det seg derfor å bestille dekk og montering på nettet slik at man heller betaler nettprisen som er svært mye billigere.

Les også: Disse får nye dekk-krav i vinter

Være bevisst på ditt lokale vinterføre

Det er ikke sikkert at alle testvinnerne i NAF sin kvalitetstest egner seg for ditt lokale vinterføre.

- Prestasjonene på våt og tørr asfalt blir ofte dårligere etter hvert som egenskapene på is og snø blir bedre, står det i testen på NAF.no.

Videre innrømmes det at testvinnerne Continental ContiContact 5, Nokian Hakka 5 og Nokian Hakka R er forholdsvis dårlig på våt asfalt.

Av de beste på våt asfalt trekker testen frem Continental ContiViking 2 og Vredestein Arctrac som en av de aller beste. Michelin er også brukbar for vått føre.

Alle pristestvinnerne gjør det derimot meget godt på snø- og isføre.

Mange utilgjengelige forhandlere

Ikke alle forhandlerne som DinSide tok kontakt med var tilgjengelige. Etter tre dager med oppringing, hadde vi fremdeles ikke fått kontakt med Vianor Tiller i Trondheim og Dekkmann Minde i Bergen.

Dekkmann Økern i Oslo og Dekkmann Tiller i Trondheim ville ikke svare på pressehenvendelser og henviste til en kontaktperson på hovedkontoret som ikke var tilstede. Vianor Alnabru i Oslo henviste til hovedkontoret, og hovedkontoret henviste videre til nettprisene til Vianor.

En lukket dekkbransje gjorde det derfor tidvis svært vanskelig for DinSide Motor å innhente nyttig informasjon til forbrukerne denne gangen. Vi håper allikevel at den vedlagte informasjonen vil være nyttig for deg som skal handle vinterdekk i år.

Prisoversikt, piggfrie: .pdf | .jpg

Prisoversikt, pigg: .pdf | .jpg

Hele vinterdekktesten finner du hos NAF.no.

Prisene er innhentet 8. - 10. oktober

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer