Spar 50 prosent på sommerdekk

DinSides store pristest viser hvor du kjøper de billigste sommerdekkene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sjekket prisene på totalt 12 typer sommerdekk og funnet at du kan spare opptil 52 prosent ved å velge riktig dekkforhandler.

Se hele pristesten her

Sommerdekkene som er med i denne pristesten er de samme som Motor.no (NAFs medlemsblad) har kvalitetstestet tidligere i år. Her ble Bridgestone Turanza E300, Continental ContiPremiumContact 2 og Nokian Hakka H kåret til de beste dekkene. Disse tre er alle anerkjente dekk med meget gode egenskaper og topp sikkerhet.

Du har trolig ikke så mye imot å investere i nettopp sikkerhet, men det er ingen grunn til å betale for mye heller. I vår pristabell kan du sjekke hvor du får de beste dekkene til den billigste prisen.

Se hele pristesten

Spar 50 prosent på sommerdekk

Spar 50 prosent på sommerdekk

  1. Her finner du alle prisene


Motor melder også at en del dekk i mellomste prisklasse gjør det bra i årets test. Goodyear HydraGrip fikk 8,8 poeng, Vredestein Hi-Trac 8,6 poeng, Hankook Ventus Prime 8,3 poeng, Barum Bravuris og Michelin Energy Saver 8,2 poeng, Kuhmo Ecsta SPT 8,1 poeng og Dayton D210 7,5 poeng.

Sjekk hva bilen din er verdt

Motor testet også de kinesiske billigdekkene Triangle Talon GLS og Goodride R-VH 680. Disse fikk imidlertid kun henholdsvis 5,9 og 5,5 poeng, og anbefales ikke. "Begge har prestasjoner langt under det du bør forvente av et sommerdekk, i hvert fall hvis du er opptatt av en viss grad av sikkerhet". Nesten ingen av dekkforhandlerne DinSide har kontaktet selger disse dekkene.

Spar tusenvis av kroner

Vi har ringt rundt til 35 dekkvarehus i fem av Norges største byer og spurt om prisen på ulike sommerdekk. Ikke alle dekkvarehus har alle dekktyper, men pristesten viser likevel at det er store summer å spare på å velge riktig dekkforretning.

Se hele pristesten her.

Vi har spesifisert at dekkene skal ha dimensjonen 205/55R16, være inklusive moms, avgifter, avbalansering og montering både på felg og bil. Altså slik at du kan kjøre rett ut fra dekkvarehuset på de nyinnkjøpte sommerdekkene.

Om du trenger nye sommerdekk, anbefaler vi på det sterkeste at du tar med en kopi av prisene i denne artikkelen til forhandleren. Har du med prisinformasjonen, kan du kontrollere at du ikke betaler for mye.

Ny bil? Her er import-kalkulatoren

Prut på prisen!

Med vår omfattende pristest i baklommen, har du i tillegg en formidabel mulighet til å prute på prisen. Bruk tabellen aktivt, vis forhandleren din hva andre tilbyr, og press prisen. Lykkes du ikke, bør du gå til en annen og billigere forhandler.

Her finner du kontaktinformasjon til dekkvarehusene som er med i pristesten.

PS: Da DinSide testet priser på vinterdekk i fjor, hadde Marienlyst Bilsenter Shell de absolutt dyreste dekkene. Til årets pristest på sommerdekk har de unnlatt å informere om sine priser.

Se hele Motors sommerdekktest her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer