Laveste bensinpriser

Spar 5000 på billig bensin

Over store deler av landet er det nå kraftige lokale priskriger på bensin og diesel. Tanker du de dagene det er billigst, sparer du fort 4000 - 5000 kroner.

PRISKRIG: Prisen på bensin kan variere med nesten fire kroner mellom dyrest og billigst i løpet av en dag eller to. Det betyr mye penger å spare på å være prisbevisst. Foto: Rune Korsvoll
PRISKRIG: Prisen på bensin kan variere med nesten fire kroner mellom dyrest og billigst i løpet av en dag eller to. Det betyr mye penger å spare på å være prisbevisst. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Med en oljepris på vei mot 70 dollar per fat, stiger også den veiledende prisen på bensin og diesel. Det betyr at det nå er svært lønnsomt å være bevisst på når du tanker bilen.

Vi har de siste ukene fulgt med på prisen på noen stasjoner på Østlandet. Her er et typisk eksempel på pris-forskjellene vi finner gjennom uka:

Dyrest og billigst

Lørdag morgen 6. mars kostet en liter bensin kr 17,57 på Circle K-stasjonen på Årnes i Viken. Allerede på kvelden var prisen satt ned igjen til 14,15. På tirsdag var den på sitt laveste med 13,81. Med andre ord en prisforskjell på 3,76 kroner per liter.

Det samme prisbildet finner vi igjen mange steder i landet. Noen steder varierer prisen litt mindre, andre steder enda større forskjell mellom dyrest og billigst.

Sparer 7500

De fleste kjører i dag rundt 15 000 kilometer i året, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Dersom bilen i gjennomsnitt bruker 0,8 liter på mila, betyr det at du kan spare 4500 kroner i året ved å tanke på de dagene det er billigst.

Mange kjører imidlertid betydelig lenger enn det i året. Dersom du for eksempel kjører 25 000 kilometer, snakker vi om over 7500 kroner spart.

I KØ: Bilistene er blitt prisbevisste. På denne automatstasjonen er det kø de dagene det er billig bensin. Foto: Rune Korsvoll
I KØ: Bilistene er blitt prisbevisste. På denne automatstasjonen er det kø de dagene det er billig bensin. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Når det gjelder diesel har ikke forskjellen på den dyreste og rimeligste dagen vært like stor. Den samme lørdagen var prisen 15,46 kroner per liter og tirsdag 12,59. Det betyr en prisforskjell på 2,87 kroner per liter.

Billigere på kvelden

Mange med dieselbil kjører imidlertid langt hvert år, noe som betyr at det også for disse er flere tusen kroner å spare.

Tidligere var det slik at bensin og diesel alltid var billigst på søndag ettermiddag og onsdag formiddag. Etter at bensin-selskapene fikk forbud mot å offentliggjøre sine veiledende priser, er det blitt vanskeligere å forutsi når det er billig og når det er dyrt. Nå kan søndag være den dyreste dagen og tirsdag den billigste. Dette varierer fra uke til uke.

Det er likevel et mønster som går igjen på de stasjonene vi har fult med på: Når prisen settes opp på morgenen, så har den nesten uten unntak blitt kuttet igjen i løpet av dagen.

LOKAL PRISKRIG: - Det er hard lokal konkurranse om å være billigst, konstaterer sjefen for Uno-X i Norge, Jens Haugland. Foto: Uno-X
LOKAL PRISKRIG: - Det er hard lokal konkurranse om å være billigst, konstaterer sjefen for Uno-X i Norge, Jens Haugland. Foto: Uno-X Vis mer

Billigst på ubetjente

Det lønner seg derfor å vente noen timer med å tanke, dersom du har mulighet til det. Prisen på drivstoff er dessuten alltid billigst i de områdene hvor det finnes en ubetjent automatstasjon, ifølge undersøkelser som Konkurransetilsynet har gjort.

Bensinstasjons-kjedene er tilbakeholdne med å kommentere på bensinprisene, i frykt for at det skal oppfattes som prissamarbeid. Sjefen for Uno-X i Norge, Jens Haugland, som har mange automatstasjoner rundt om i landet, har tidligere kommentert de store variasjonene i prisen på bensin og diesel gjennom uken slik:

Lokale priskriger

- Vi opplever en beinhard priskonkurranse på bensin- og diesel. Jeg kommenterer aldri på hva listeprisen vår er på drivstoff, men når prisen på bensin og diesel varierer så mye som den gjør nå flere steder i landet, så skyldes nok det mye en kraftig lokal priskrig. Dette er noe vi lever med hver dag for å leve opp til målet vårt om å være billigst der vi har stasjoner, sier Haugland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer