Laveste bensinpriser

Spar 5000 på billig bensin

Over store deler av landet er det nå kraftige lokale priskriger på bensin og diesel. Tanker du de dagene det er billigst, sparer du fort 4000 - 5000 kroner.

PRISKRIG: Prisen på bensin kan variere med nesten fire kroner mellom dyrest og billigst i løpet av en dag eller to. Det betyr mye penger å spare på å være prisbevisst. Foto: Rune Korsvoll
PRISKRIG: Prisen på bensin kan variere med nesten fire kroner mellom dyrest og billigst i løpet av en dag eller to. Det betyr mye penger å spare på å være prisbevisst. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Med en oljepris på vei mot 70 dollar per fat, stiger også den veiledende prisen på bensin og diesel. Det betyr at det nå er svært lønnsomt å være bevisst på når du tanker bilen.

Vi har de siste ukene fulgt med på prisen på noen stasjoner på Østlandet. Her er et typisk eksempel på pris-forskjellene vi finner gjennom uka:

Dyrest og billigst

Lørdag morgen 6. mars kostet en liter bensin kr 17,57 på Circle K-stasjonen på Årnes i Viken. Allerede på kvelden var prisen satt ned igjen til 14,15. På tirsdag var den på sitt laveste med 13,81. Med andre ord en prisforskjell på 3,76 kroner per liter.

Det samme prisbildet finner vi igjen mange steder i landet. Noen steder varierer prisen litt mindre, andre steder enda større forskjell mellom dyrest og billigst.

Sparer 7500

De fleste kjører i dag rundt 15 000 kilometer i året, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Dersom bilen i gjennomsnitt bruker 0,8 liter på mila, betyr det at du kan spare 4500 kroner i året ved å tanke på de dagene det er billigst.

Mange kjører imidlertid betydelig lenger enn det i året. Dersom du for eksempel kjører 25 000 kilometer, snakker vi om over 7500 kroner spart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer