Spar en liter drivstoff på ti mil

Riktig dekk gir lavere utslipp og mer økonomisk kjøring.

Publisert
Sist oppdatert

Velger du dekk med lav rullemotstand, sparer du drivstoff og penger og reduserer CO2-utslippet.

I Naf og bladet Motors vinterdekktest, er også dekkenes rullemotstand målt.

Kutter drivstofforbruk

Lav rullemotstand bidrar til at drivstofforbruket blir lavere. Motor skriver at man kan spare opptil en liter på ti mils kjøring ved å velge det dekket som har lavest rullemotstand, kontra dekket med høyest rullemotstand.

Les også: Slik sparer du drivstoffHer er topplisten av de 21 testede vinterdekkene, når det kommer til lav rullemotstand. De syv beste er alle piggfrie, men tre piggdekk slår mange av de piggfrie, og ett par piggfrie kommer dessuten helt i bunn av listen.

Minst rullemotstand

Bridgestone Blizzak Nordic WN-01 piggfritt – best i testMichelin X-Ice X12 piggfritt – 0,2% økt bensinforbrukPirelli Icestorm 3 piggfritt – 0,2% økt bensinforbrukYokohama Ice Guard ig20 piggfritt – 0,2 % økt bensinforbrukMerk at Michelin-dekket også kom ut som andre beste dekk av de piggfrie i vinterdekktesten, mens Brigdgestone Blizzak bare ble rangert en tiendedel bak.

Det beste piggdekket er Bridgestone Noranza, og har du dette øker bensinforbruket med 1,6% sammenlignet med best-i-test, mens verstingen av de 21 dekkene er Continental ContiWinterContact TS 810 piggfritt, som øker bensinforbruket med hele 3,9% sammenlignet med dekket som kom best ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer