Spar penger - reparer bilen i utlandet

Har du vært i utlandet mer enn 24 timer, kan du lovlig reparere bilen for inntil 6.000 kroner uten å betale norsk moms når du kommer hjem igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste bileiere vet, er norske verkstedbesøk som regel kostbare affærer. Derfor kan det være penger å spare på å gjennomføre service eller småreparasjoner i Sverige eller andre europeiske land.

1. Helt lovlig

Og dette er faktisk fullt mulig å gjennomføre uten å bryte norske regler. Reglene for reparasjoner på bil er nemlig de samme som for kjøp av varer. Det betyr at du kan reparere for inntil 3.000 kroner hvis du og bilen din har vært utenfor riksgrensen mindre enn 24 timer. Har du vært utenlands lenger enn et døgn, dobles fribeløpet til 6.000 kroner. Holder du deg innenfor disse grensene slipper du altså å betale norsk moms og kan kjøre gjennom tollen på grønn sone.

2. Valutafordel

Vær forøvrig klar over at vi her snakker om norske kroner, noe som betyr at du får fordel av den svake svenske valutaen. Grunnet den lave svenske kronekursen (0,84 Nkr), kan du i skrivende stund reparere for inntil 3.530 (under 24 timer) eller 7.061 svenske kroner (over 24 timer).

3. Svensk smutthull

I tillegg finnes et smutthull i den svenske lovgivningen, som innebærer at du i tillegg kan slippe å betale svensk moms. Det å benytte seg at dette smutthullet er imidlertid tidkrevende. Mer info om smutthullet finner du i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer